Autoturism confiscat în Vama Oancea, după ce, la un control de rutină, s-a descoperit că era furat din Spania

Autoturism confiscat în Vama Oancea, după ce, la un control de rutină, s-a descoperit că era furat din Spania

Maşina furată FOTO IJPF Galaţi

Maşina fusese declarată în Spania ca fiind furată, chiar în ziua în care a fost depistată la Oancea, pe sensul de ieşire din ţară. Conducătorul auto, un român în vârstă de 33 de ani a declarat că nu ştia că autoturismul era furat.

Ştiri pe aceeaşi temă

În data de 18 august, în punctul de Trecere a Frontierei Oancea (judeţul Galaţi), s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare ieşirii din ţară, cu direcţia Republica Moldova, cetăţeanul român Viorel P., în vârstă de 33 de ani, conducând un autoturism marca Peugeot 307.

Existând suspiciuni cu privire la provenienţa autoturismului, lucrătorii de frontieră au efectuat verificări suplimentare prin Biroul SIRENE de la care s-a primit, pe 23 august, confirmarea faptului că autoturismul în cauză este semnalat ca fiind declarat furat, alerta introdusă de autorităţile din Spania la data de 18 august 2016, adică exact în ziua în care a fost depistat.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că în perioada 2004-2015 a lucrat în Spania, unde a primit autoturismul de la o persoană de naţionalitate spaniolă şi nu avea cunoştinţă despre faptul că autoturismul este căutat de autorităţi sau implicat în vreun litigiu.

În cauza sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 18.150 lei, a fost reţinut în vederea continuării cercetărilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările