Aurora Luchiniuc, consilierul prefectului, fost subprefect şi avocatul Mihaela Bolboceanu nu au voie să plece din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avocat Mihaela Bolboceanu
Avocat Mihaela Bolboceanu

Aşadar cele două persoane anchetate în dosarul privind reţeaua infracţională care vindea, cu acte false, terenuri şi imobile aflate sub sechestru, vor fi cercetate în stare de „semi-libertate".

Târziu în noapte, după o şedinţă maraton, care a durat aproape opt ore, completul de la Curtea de Apel Galaţi, care a judecat propunerea de arestare preventivă a celor opt persoane audiate de procurorii DIICOT în dosarul privind inselaciunile cu terenuri şi imobile, a hotărât ca şase dintre învinuiţi să fie arestaţi preventiv pentru 29 de zile.

În cazul celelalate două persoane cercetate, juristul Aurora Luchiniuc şi avocatul Mihaela Bolboceanu instanţa a decis că măsura interdicţiei de a părăsi localitatea, pentru aceeaşi perioadă, este suficientă.

Prin urmare, doar Elena Petrea, secretara avocatului deputat Mihai Boldea, Carmen Mirică, Sava Lucian Mirică, Alexandru Bogdan Boza, Ştefan Lazăr şi Tudorel Vrânceanu vor rămâne după gratii în următoarele 29 de zile.

Sentinţa poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în cel mult 24 de ore de la pronunţarea acesteia.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Galaţi au identificat membrii unui grup infracţional organizat, alcătuit din 22 de persoane între care se numără deputatul Mihai Boldea, un avocat din cadrul Baroului Galaţi şi un fost arbitru din cadrul Curţii de Arbitraj Galaţi.

Acest grup infracţional se specializase în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

„Membrii grupării identificau terenuri şi imobile, situate în zone centrale ale municipiului Galaţi, proprietatea Consiliului Local Galaţi sau a unor persoane fizice, pe care le treceau în proprietatea unor membri ai grupului cu toate că o parte dintre acestea erau indisponibilizate în vederea confiscării speciale în cauze penale. În acest scop, învinuiţii au folosit hotărâri judecătoreşti falsificate sau pronunţate în baza unor acte false, respectiv hotărâri arbitrale, pronunţate în fals. Ulterior, membrii grupării înstrăinau imobilele către terţe persoane, cumpărători de bună credinţă, modalitate prin care au obţinut beneficii financiare substanţiale", precizează DIICOT Galaţi.

Prejudiciul cauzat statului prin activitatea infracţională a celor 22 de persoane depăşeşte 1 milion de Euro, susţin procurorii care instrumentează acest dosar.

„În sarcina unora dintre membrii grupării se mai reţine că au încercat să obţină suma de aproximativ 5 milioane lei, prin inducere în eroare şi folosire de mijloace frauduloase, respectiv a unui contract de prestări servicii falsificat şi a unui bilet la ordin completat în fals" a mai informat DIICOT

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite