Au dispărut martorii în procesul şefului de post care cerea mită pentru fiecare dosar penal care îi trecea prin mână

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şeful de post a negat toate acuzaţiile aduse de consătenii săi Foto: arhivă Adevărul
Şeful de post a negat toate acuzaţiile aduse de consătenii săi Foto: arhivă Adevărul

Şeful postului de Poliţie din localitatea gălăţeană Fârţăneşti a ajuns în boxa acuzaţilor după ce mai mulţi localnici l-au reclamat pentru că le ceruse bani ca să facă uitate dosarele penale pe care le instrumenta pe numele acestora.

Şeful de post din comuna gălăţeană Fârţăneşti i-a lăsat mască şi pe procurorii anticorupţie, după ce aceştia au descoperit că practic nu exista dosar penal care să fi trecut prin mâna lui Daniel Mihai şi pentru care acesta să nu fi cerut şpagă, ca să închidă ochii la fărădelegile comise.

Primul pe lista şefului de post a fost Florentin Crăiţă, care a fost oprit în trafic pe 21.11.2015 de către Daniel Mihai şi alţi doi poliţişti.

După ce a fost testat cu etilotestul, s-a constatat că bărbatul avea o alcoolemie de 0,50 mg/l alcool, iar şeful de post i-a dat de înţeles că nu se va alege cu dosar penal dacă îi ”scapă” 500 de euro. A fost doar începutul, pentru că după ce s-a văzut cu 1.000 de lei şi 250 de euro în buzunar, Daniel Mihai şi-a mărit pretenţiile cu încă 1.000 de euro, chipurile pentru ”a le închide gura” colegilor săi.  

Ulterior, a cerut alţi 500 de euro pentru un procuror de la Târgu Bujor, ce urma să se ocupe de dosarul penal al lui Florentin Crăiţă. Bărbatul l-a reclamat la colegii săi poliţişti, care în urma unui flagrant au depistat cei 500 de euro solicitaţi într-o maşină ce îi aparţine şefului de post din Fârţăneşti. 

Daniel Mihai a negat că ar fi primit banii pentru a-şi trafica influenţa şi a susţinut în faţa anchetatorilor că cei 500 de euro ar fi reprezentat, de fapt, un împrumut primit de la Florentin Crăiţă pentru a-şi cumpăra un utilaj agricol.

Trafic de influenţă şi abuz în serviciu

Seria ilegalităţilor comise de şeful de post nu se opresc aici. Daniel Mihai a ajuns în vizorul colegilor săi şi după ce pe 03.12.2015 a cerut 1.000 de lei unui alt consătean, Cristea Dionisie, ca să intervină la un procuror pentru soluţionarea favorabilă a unui dosar penal deschis pe numele acestuia. Poliţistul nu a recunoscut nici această faptă, declarând în faţa anchetatorilor că a vorbit cu Cristea Dionisie doar în calitate oficială şi pentru a-l ajuta cu mama sa, care avea probleme de sănătate. 

Şeful de post a comis-o, din nou, după ce, în cursul anului 2015, a determinat un alt consătean să îi aducă un număr mai mare şpalieri decât cei care fuseseră furaţi de la doi localnici, în condiţiile în care proprietarii bunurilor nici măcar nu depuseseră plângere la Poliţie. Daniel Mihai a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă şi abuz în serviciu, fiind iniţial arestat preventiv pentru 30 de zile, pentru ca ulterior Curtea de Apel Galaţi să îl plaseze în arest la domiciliu. 

Judecătorii au considerat că şi această măsură este prea drastică pentru şeful de post care cerea mită pentru aproape fiecare dosar penal pe care îl instrumenta şi l-au plasat sub control judiciar. După 6 luni de judecată, cercetarea judecătorească este practic inexistentă, deoarece martorii ce ar fi trebuit audiaţi în dosar nu s-au mai prezentat la proces, cel mai probabil ei urmând să fie aduşi la instanţă cu mandate de aducere. În plus, aproape la fiecare termen de judecată, şeful de post şi-a făcut un obicei din a recuza judecătorul care instrumentează cazul, solicitările sale fiind respinse până acum.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite