Astăzi au demarat evaluările pagubelor produse de inundaţiile care au afectat 39 de localităţi gălăţene

Astăzi au demarat evaluările pagubelor produse de inundaţiile care au afectat 39 de localităţi gălăţene

Peste 1.800 de case au fost afectate. Foto: Bogdan Nistor

Autorităţile locale şi judeţene au constituit 53 de comisii care vor bate în lung şi-n lat localităţile pentru a stabili nivelul despăgubirilor. Decizia a fost luata în week-end, în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Judeţean.

Ştiri pe aceeaşi temă

O comisie va avea şase membri: un reprezentant al Prefecturii sau al CJ, un reprezentant al Inspectoratului de Stat  în Construcţii, un reprezentant al Ministerului Muncii – Casei de Pensii, Agenţiei de Prestaţii Sociale, ITM sau AJOFM, un reprezentant al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, un altul al primăriei fiecărei comune afectate de inundaţii şi un consilier local. Conform Prefecturii şi Consiliului Judeţean, evaluările vor fi finalizate în aproximativ trei zile, ceea ce înseamnă că o comisie va evalua zilnic 20 de case. Se doreşte astfel ca suma de şase milioane de Euro provenită de la Guvern să ajungă la oameni cât mai repede.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările