Asistentă hărţuită de vecini pentru că lucrează la Boli Infecţioase: „Mi-au aruncat clor pe uşa apartamentului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mihaela Moga Pal (44 ani) lucrează la cel mai important spital din Galaţi în care sunt trataţi bolnavii cu COVID-19 şi spune că vecinii ei, din blocul unde locuieşte de circa 20 de ani, au o atitudine ostilă de neimaginat.

Caz stupefiant la Galaţi, unde o asistentă medicală care lucrează la Spitalul de Boli Infecţioase (unitate aflată în prima linie a luptei cu epidemia de COVID-19) spune că este hărţuită de vecini pentru simplul fapt că lucrează în Sănătate.

Mihaela Moga Pal (44 ani) a postat pe o reţea de socializare un mesaj care a stârnit mii de reacţii din partea altor cadre medicale şi a unor foşti pacienţi, toţi arătându-se revoltaţi de modul în care femeia a fost tratată de vecinii de bloc cu care se cunoaşte şi cu care nu a avut nici cea mai mică problemă în ultimii 20 de ani.

„Fetelor este foarte grav ce mi s-a putut întâmpla doar pentru simplul fapt că lucrez la Spitalul Boli Infecţioase Galaţi. Vecinii din scara blocului unde am locuit mai bine de 20 de ani... Mi-au aruncat cu clor pe uşa apartamentului... Mi-au trimis poliţia acasă... M-au dat afară din magazinul blocului doar pentru că lucrez la Spitalul Boli Infecţioase.!!!! Ce să înţeleg.... E discriminare????”, a scris Mihaela Moga Pal pe pagina ei de Facebook.

Asistenta este unul dintre promotorii ideii că oamenii trebuie să stea acasă pentru a se proteja de coronavirus, iar cadrele medicale trebuie să meargă să trateze pacienţii, având numeroase postări pe Facebook în acest sens.

Apartamentul respectiv este proprietatea asistentei şi îl foloseşte momentan doar ea, în vreme ce familia locuieşte în altă parte. Ea spune că indiferent de reacţia vecinilor va continua să locuiască acolo câtă vreme nicio lege nu este încălcată în ceea ce o priveşte.

Poliţia a confirmat că a fost începută o anchetă penală în ceea ce priveşte faptele, fiind vizate infracţiunile de ameninţare şi de distrugere. La rândul lor, autorităţile locale au confirmat că începând din 2 aprilie au pus la dispoziţia cadrelor medicale, la cerere, camere de hotel unde pot să se autoizoleze de familie pe perioada pandemiei.

Pe reţelele de socializare s-a înmulţit în ultimele zile postările furioase la adresa cadrelor medicale, pe motiv că „dezertează” din faţa epidemiei de coronavirus. Totuşi, în judeţul Galaţi nu s-a înregistrat niciun caz de demisie din acest motiv al unui medic sau asistent, deşi numărul de îmbolnăviri în rândul acestora este în continuă creştere. Au fost confirmate 15 cazuri, iar alte 50 de cadre medicale sunt în izolare în vederea testării.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite