Asasinul hackerului din Bacău a fost şi în „solda“ lui Marian Ivan, fostul lider al lumii interlope din Galaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de la înmormântarea lui Marian Ivan. Ştefan Achim este unul dintre purtătorii sicriului FOTO Arhivă
Imagine de la înmormântarea lui Marian Ivan. Ştefan Achim este unul dintre purtătorii sicriului FOTO Arhivă

Marius Ştefan Achim a colaborat patru ani cu „il capo” Ivan şi i-a dus sicriul pe umeri la înmormântare, după ce acesta a fost asasinat în plină stradă. În martie 2020, Achim (46 ani) l-a împuşcat mortal, cu patru focuri de armă, într-o scară de bloc din Bacău, pe un tânăr de 22 de ani. A fost prins în Franţa.

Cumplitul asasinat de la Bacău, din luna martie a acestui an, când un tânăr de 22 de ani, pe nume Iulian Oancea, a fost executat cu sânge rece, cu patru focuri de armă, în scara unui bloc, are ramificaţii nebănuite şi la Galaţi.

Presupusul asasin se numeşte  Marius Ştefan Achim, are 46 de ani şi o vreme (adică acum aproape două decenii) a trăit  în Galaţi, ca angajat al lui Marian Ivan, fostul lider al lumii interlope din oraşul dunărean.

Achim era luptător de K1 şi participa la gale în numele clubului patronat de Ivan, însă era angajat şi ca gardă de corp şi, în plus, era angrenat şi în alte activităţi ale grupării interlope. Relatările din presa sportivă despre competiţiile la care a participat Achim (inclusiv una sponsorizată de Primăria Galaţi, în 2005) arată că acesta era un luptător de condiţie medie, care rareori ajungea în finale.

Colaborarea lui Marius Ştefan Achim cu Marian Ivan a durat din 2003 şi până în 2007 (cu un an înainte ca „il capo” Ivan să fie asasinat în plină stradă de doi rivali, care l-au măcelărit cu săbiile), după care despre luptător nu se mai ştiu prea multe. 

A fost prezent însă la înmormântarea mafiotului, fiind printre cei (luptători de K1 - inclusiv Atodiresei - şi mafioţi de primă mână din România, cum ar fi membrii clanului Corduneanu de la Iaşi, Seif de la Bucuresti, Titel Crăcănatu de la Brăila şi Beinur Nuredin de la Constanţa) care au purtat sicriul pe umeri.

Unele informaţii indică faptul că ulterior s-ar fi înrolat în Legiunea Străină, altele că a lucrat pentru o serie de grupări din Bucureşti şi că s-ar fi ocupat şi cu cămătăria, însă este cert că asasinatul de la Bacău l-a readus în prim-plan, iar o serie de piste studiate de anchetatori arată că mobilul asasinatului ar putea fi tocmai un împrumut nereturnat de către victimă.

De cealaltă parte, rudele tânărului asasinat la Bacău au declarat că la mijloc ar fi o cu totul altă situaţie şi că, de fapt, Marius Ştefan Achim ar fi încercat să-l determine pe Iulian Oancea să se reapuce de activităţi ilegale (el fusese condamnat pentru infracţiuni cibernetice şi, cel puţin teoretic, se cuminţise), însă pentru că a fost refuzat, a recurs la violenţă.

Presupusul asasin a fost arestat în Franţa, la solicitarea autorităţilor române şi este în curs de extrădare în România, sub escorta Armatei Franceze. Arestarea sa din Franţa a fost făcută în baza unui mandat de arestare emis, pe 26 mai, de Tribunalul Bacău. Potrivit acelui mandat, Achim este acuzat de omor calificat şi tâlhărie calificată. 

Despre Ştefan Achim, presa tabloidă a mai scris că, în decembrie, ar fi împuşcat un alt bărbat, în Capitală, din cauza unei datorii. Victima, care a scăpat cu viaţă, a mărturisit că ar fi fost rănită din cauza unei datorii. Incidentul era anchetat de poliţie, dar suspectul a rămas tot timpul în libertate.

Citeşte şi:

Crima mafiotă de la Bacău: luptător K1, membru al Legiunii Străine, ridicat la Paris în cazul hackerului împuşcat în cap

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite