Arme de contrabandă descoperite la frontiera de est a României. Doi basarabeni încercau să le scoată din ţară

Arme de contrabandă descoperite la frontiera de est a României. Doi basarabeni încercau să le scoată din ţară

O parte din captura din vama Oancea FOTO Poliţia de Frontieră

Cu acelaşi prilej, poliţiştii de frontieră de la Oancea, judeţul Galaţi, au confiscat şi 365 de grame de bijuterii, şapte ceasuri de mână scumpe şi două televizoare. Bărbaţii în maşinile cărora au fost descoperite bunurile nu aveau niciun fel de acte de provenienţă a acestora.

Poliţiştii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea (judeţul Galaţi) împreună cu lucrătorii vamali au depistat la controlul specific doi bărbaţi, unul la volanul unui autoturism marca Mercedes, iar celălalt pasager într-un autoturism marca Ford, care încercau să iasă din ţară având asupra lor arme, muniţii şi alte bunuri nedeclarate şi fără acte de provenienţă..

Ambele capturi s-au produs în data de 27 decembrie 2018. Prima s-a produs la ora 13.50, când s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, o persoană cu dublă cetăţenie, română şi moldovenească, Petru P., în vârstă de 30 de ani, la volanul unui autoturism marca Mercedes. 

„În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei în cauză şi a mijlocului de transport. Astfel, echipa  comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit ascunse şi nedeclarate într-o geantă de voiaj, o armă marca MAC-C9043, de calibru 7,65 mm, un încărcător aferent şi 16 cartuşe, de calibru 7,65 mm”, a declarat subinspector de poliţie Mădălina Carp, purtătorul de cuvânt al Poliţie de Prontieră Galaţi..

La câteva ore distanţă, în acelaşi punct de trecere a frontierei, s-a mai prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, un cetăţean din Republica Moldova, Boris R., în vârstă de 31 de ani, pasager într-un autoturism marca Ford. Bărbatul era însoţit de două persoane, un cetăţean moldovean şi unul bulgar.

Poliţiştii de frontieră au solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei în cauză, în urma căruia au fost descoperite ascunse în buzunarul interior al hainei cu care era îmbrăcat bărbatul, o armă marca Walther, model PP, de calibru 7,65 mm, 108 cartuşe, calibru 7,65 mm, inscripţionate Sellier&Bellot, un încărcător aferent, precum şi un toc pistol din pânză, marca Dasta.

De asemenea, în autoturism s-au descoperit 65 grame de bijuterii din metal galben, 300 grame de bijuterii din metal alb, şapte ceasuri de mână de diferite mărci şi două televizoare diferite mărci, toate fără documente de provenienţă.

Armele, cartuşele şi celelalte bunuri descoperite în cele două maşini au fost ridicate de către lucrătorii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, cei doi bărbaţi fiind cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: