Argint pentru Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi la Salonul Internaţional de Inventică de la Geneva

Argint pentru Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi la Salonul Internaţional de Inventică de la Geneva

Iuliana Aprodu (dreapta) a reprezentat echipa Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor.

Echipa din Galaţi a fost reprezentată de Iuliana Aprodu, conferenţiar la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor. Invenţia medaliată este, de fapt, o biotehnologie prin care făini greu panificabile devin mult mai uşor de folosit.

Ştiri pe aceeaşi temă

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi a participat anul acesta pentru prima dată la Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva, organizat sub înaltul patronaj al Guvernului Federal Elveţian, oraşului Geneva şi al Organizaţiei Mondiale pentru Proprietate Intelectuală (OMPI). Prestigiosul eveniment, aflat la a 42-a ediţie, s-a desfăşurat în perioada 2-6 aprilie 2014 şi a găzduit 790 de participanţi din 45 de ţări.

Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi a fost reprezentată de IulianaAprodu, conferenţiar la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, care a reuşit să câştige medalia de argint cu un procedeu biotehnologic de obţinere a unui aluat acid uscat din făină integrală de secară. Invenţia a fost brevetată în anul 2012 (Brevet de invenţie nr. 126627) de patru cadre didactice, Iuliana Banu, Iuliana Aprodu, Ina Vasilean şi Vasilica Barbu de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, fiind rezultatul unui contract de cercetare (1046/01.01.2009, cod CNCSIS: ID_500/2008).

Juriul internaţional de la Geneva a apreciat valoarea ştiinţifică şi aplicabilitatea invenţiei, remarcând faptul că oferă o soluţie de real interes tehnologic pentru panificarea superioară a făinii integrale de
secară.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: