Apaterm pune în aplicare modificările Planului de Reorganizare confirmate de Tribunalul Galaţi

Apaterm pune
în aplicare modificările Planului de Reorganizare confirmate de Tribunalul
Galaţi

Apaterm dă startul semnării convenţiilor individuale. Foto: Adevărul

Potrivit acestui plan, confirmat pe data de 25 martie, locatarii cu apartamente conectate la SACET pot încheia convenţii individuale de facturare şi convenţii individuale de plată.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primul avantaj al convenţiilor individuale este eliminarea riscului sistării energiei termice în cazul în care asociaţia nu plăteşte la timp către Apaterm sumele încasate de la locatari. Un alt mare avantaj este şi eliminarea riscului unor facturi nejustificat de mari, deoarece calculul va putea fi efectuat de Apaterm, în cazul celor care nu au montate sisteme de repartizare a costurilor; în cazul celor care folosesc astfel de sisteme, în baza unor protocoale cu firmele prestatoare, Apaterm va solicita acestora ca valorile consumurilor să nu depăşească normativele tehnice în vigoare.

De asemenea, convenţia individuală de facturare propusă clienţilor Apaterm dă posibilitatea calculării penalităţilor la valoarea de 0,04% pe zi, o valoare de cinci ori mică decât cea de 0,2% calculată în prezent de asociaţii.

Nu în ultimul rând, gălăţenii vor putea beneficia de facturarea şi plata în tranşe lunare egale, pe baza cantităţilor medii lunare de energie termică pentru încălzire consumată în anul calendaristic anterior. Astfel, vor fi eliminate nu numai vârfurile de plată care apar în perioada de iarnă dar şi penalităţile de întârziere generate de neachitarea integrală a facturilor deja emise.

Iată, mai jos, lista locaţiilor în care funcţionează punctele Apaterm de informare asupra procedurilor de încheiere a convenţiilor individuale de facturare, de plată şi de ştergere a penalităţilor:

  1. Staţie troleibuz capăt Micro 19, zona Pieţei Dunărea
  2. Piaţa Micro 17
  3. Piaţa Energiei
  4. Piaţa Micro 38
  5. Strada Saturn, în zona Complexului Ţiglina I
  6. Micro 16, complex Siret
  7. Intersecţia străzilor Tecuci şi 1 Decembrie
  8. Micro 16, în zona hypermarketului Billa
  9. Micro 40, intersecţia străzilor 1 Decembrie şi Milcov, în staţia de autobuz
  10. Micro 18, strada Brăilei, lângă staţia de autobuz de la Spitalul Judeţean

 Punctele de informare vor fi funcţionale în zilele lucrătoare, până la sfârşitul lunii octombrie

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: