Peste 1.800 de sentinţe judecătoreşti, definitive şi irevocabile, vor fi puse în aplicare de Apaterm Galaţi în perioada următoare

Peste 1.800 de sentinţe judecătoreşti, definitive şi irevocabile, vor fi puse în aplicare de Apaterm Galaţi în perioada următoare

Se anunţă zile grele pentru datornicii din Galaţi. Foto: Adevărul

Este vorba despre decizii ale instanţelor de judecată obţinute de societatea locală de termoficare în procesele intentate rău-platnicilor. Cele mai multe sentinţe sunt de executare silită, iar acolo unde se va pune problema evacuării unor chiriaşi ai Primăriei, acest lucru va fi pus în practică din primăvara anului viitor.

Primarul Marius Stan spune că a cerut noului administrator special al Apaterm să ia măsuri ferme pentru recuperarea datoriilor de la rău-platnici. „Am cerut ca persoanele care nu îşi plătesc facturile la termoficare să fie acţionate în justiţie, iar acolo unde există hotărâri definitive, acestea să fie puse de urgenţă în aplicare. Trebuie, pe orice cale legală, să strângem bani de la datornici pentru a putea acoperi necesarul de agent termic pentru această iarnă. Nu se poate ca oamenii care îşi plătesc întreţinerea să sufere din cauza rău-platnicilor. Vreau să fiu foarte bine înţeles: nu se poate consuma la nesfârşit apă caldă şi căldură fără să se plătească!”, a declarat primarul Marius Stan.

Punerea în aplicare de urgenţă a celor 1.800 de sentinţe judecătoreşti este menită să îi determine pe toţi datornicii să îşi plătească debitele restante. O atenţie deosebită va fi acordată debitorilor din cele 159 de asociaţii care au datorii foarte mari faţă de Apaterm. Potrivit evidenţelor, debitele totale ale acestor asociaţii depăşesc 93 de milioane de lei, de cinci ori valoarea cumulată a facturilor de termoficare pe anul 2013. Şi tot din evidenţe reiese că aceste asociaţii au achitat anul acesta doar 6% din valoarea facturilor emise de Apaterm.

Din momentul furnizării agentului termic, abonaţii sistemului centralizat de termoficare din Galaţi au plătit către Apaterm facturi ce însumează 362.828 lei. Cea mai mare sumă achitată în contul serviciilor de termoficare vine de la Asociaţia 560 din Micro 21, care a virat în contul Apaterm 29.664 lei. Există însă şi 44 de asociaţii din Galaţi care nu au plătit niciun leu societăţii locale de termoficare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: