Amplu exerciţiu al pompierilor pe Dunăre. Militarii au simulat o intervenţie în cazul unei poluări accidentale a fluviului

Amplu
exerciţiu al pompierilor pe Dunăre. Militarii au simulat o intervenţie în cazul
unei poluări accidentale a fluviului

Foto: ISU Galaţi

Exerciţiul a avut loc în portul mineralier Romportmet SA din Galaţi, iar la acesta au participat mai mulţi pompieri care au acţionat cu o ambarcaţiune, o ambulanţă SMURD şi o autospecială de stingere cu apă şi spumă.

Alături de militarii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi au acţionat lucrători ai Agenţiei de Protecţie a Mediului, Sistemului de Gospodărire a Apelor, un echipaj de poliţie, Garda de Mediu şi Căpitănia Zonală Galaţi.

Primul scenariu a presupus o scurgere accidentală de combustibil de la o navă în Dunăre, pe fondul fluctuaţiei de nave care acostează în portul mineralier şi a cantităţilor mari de substanţe periculoase pentru mediu care sunt vehiculate în procesul de încărcare a navelor.

A doua situaţie tactică a implicat căderea în apă a unui lucrător de pe o navă. În timpul intervenţiei, la depozitul de materiale al operatorului economic izbucneşte un incendiu, situaţia amintită reprezentând al treilea exerciţiu.

”Obiectivul exerciţiului l-a constituit pregătirea şi antrenarea personalului de specialitate în vederea executării de măsuri şi operaţiuni în vederea gestionării situaţiilor de urgenţă generate de incident pe fluviul Dunărea”, a declarat Dan Cristian Ionaşcu, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: