Amplă dezinsecţie aeriană în municipiul Galaţi. Operaţiunea debutează luni şi durează cinci zile

Amplă dezinsecţie aeriană în municipiul Galaţi. Operaţiunea debutează luni şi durează cinci zile

FOTO Arhivă Adevărul

Autorităţile locale îi avertizează pe crescătorii de albine şi pe cei de viermi de mătase să ia toate măsurile de protecţie necesare. Substanţele folosite nu sunt periculoase pentru alte vieţuitoare în afară de insecte.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria municipiului Galaţi a anunţat că se trece la etapa a doua din Planul de Acţiune pentru deratizare, dezinsecţie, dezinfecţie pentru anul 2020.  Astfel, după ce până acum operaţiunile s-au desfăşurat la sol, în perioada 4.05.2020 - 8.05.2020 se vor face acţiuni de dezinsecţie aeriană cu ajutorul unui elicopter.

Substanţele ce vor fi folosite sunt: Vectobac WG - larvicid biologic destinat combaterii larvelor de ţânţari şi Solfac Trio EC 200 - insecticid piretroid concentrat împotriva insectelor (inclusiv căpuşe). Produsele menţionate nu sunt periculoase pentru alte vieţuitoare, în afara insectelor, evident.

Apicultorii şi sericicultorii de pe raza municipiului Galaţi sunt rugaţi să ia toate măsurile de protecţie necesare pentru familiile de albine şi viermi de mătase în scopul evitării contactului cu substanţele insecticide distribuite în toate zonele verzi ale domeniului public.

Autorităţile au mai menţionat şi că programul de dezinsecţie poate suferi modificări sau poate fi decalat în cazul în care condiţiile meteo nu permit desfăşurarea în bune condiţii a acţiunii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările