Amenzi de peste 94.000 de lei aplicate de oamenii legii pentru murdărirea domeniului public şi  împrăştierea gunoiului menajer pe spaţiul public

Amenzi de peste 94.000 de lei aplicate
de oamenii legii pentru murdărirea domeniului public şi  împrăştierea gunoiului menajer pe spaţiul
public

Foto: Poliţia Locală Galaţi

Poliţiştii locali de la ordine publică şi cei din cadrul Serviciului de Protecţie a Mediului au aplicat luna trecută 180 de sancţiuni contravenţionale, în cadrul planului de măsuri privind asigurarea curăţeniei în municipiul Galaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe toată perioada lunii aprilie 2019, oamenii legii au intervenit pe raza municipiului, în parcuri, zone de agrement şi de promenadă, acolo unde se înregistrează un aflux de persoane. Poliţiştii locali au acţionat cu precădere pentru menţinerea curăţeniei localităţii prin conştientizarea populaţiei asupra obligaţiilor ce le revin.

”Cele mai multe amenzi aplicate, 161 la număr, în baza HCL 260/2018, au fost pentru: murdărirea domeniului public (76), împrăştierea gunoiului menajer (29), parcarea pe spaţiul verde (14), nestrângerea dejecţiilor (9), depozitarea de moloz în spaţii neamenajate (11), lipsă lesă şi botniţă câine talie mare (8), etc. Deasemenea, poliţiştii locali din cadrul Serviciului de Protecţie a Mediului, conform prevederilor HCL 124/2016, au aplicat nouă sancţiuni contravenţionale pentru depozitarea de moloz şi alte patru pentru depozitarea deşeurilor menajere pe domeniul public şi introducerea deşeurilor provenite din construcţii în recipiente de colectare a deşeurilor menajere”, a declarat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.

Ate cinci sancţiuni contravenţionale au fost date de poliţiştii locali de la Mediu în baza legii  24/2007 – pentru ocuparea nelegitimă a terenurilor cu spaţii verzi (o sancţiune) şi conform prevederilor legii 211/2011, alte patru sancţiuni pentru abandonarea deşeurilor pe domeniul public. Până în luna septembrie 2019, la nivelul municipiului Galaţi Poliţia Locală are în derulare planul de măsuri– Estival 2019.

În cele cinci luni, mai–septembrie, oamenii legii vor desfăşura acţiuni specifice în diferite locaţii şi la evenimente cu participarea unui public numeros. Sunt vizate următoarele zone: Faleza Dunării, Grădina Publică, Parc Viva, Esplanadă P-uri, Orăşelul Copiilor, Parc Selgros, Parc Cloşca, Turn TV, Parc CFR, Parc Libertăţii, zona Lacului Vânători, Parc Rizer, zonele limitrofe ale municipiului Galaţi, pieţele agroalimentare.

Pe toată perioada de derulare a planului de măsuri–Estival 2019, poliţiştii locali au în atenţie inclusiv depistarea persoanelor care deteriorează materialul dendrofloricol, mobilierul urban sau murdăresc domeniul public.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările