Ambulatoriul spitalulului orăşenesc din Târgu Bujor va fi extins, modernizat şi dotat cu aparatură medicală de ultimă generaţie

Ambulatoriul spitalulului
orăşenesc din Târgu Bujor va fi extins, modernizat şi dotat cu aparatură medicală
de ultimă generaţie

Spitalul din Târgu Bujor Foto: CJ Galaţi

Astăzi, la Spitalul Târgu Bujor, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a semnat contractul de finanţare pentru proiectul “Extindere, reabilitare, modernizare şi dotare a Ambulatoriului Integrat de Specialitate de la Spitalul orăşenesc Târgu Bujor”, în valoare de 11.148.902 lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Asistenţa financiară nerambursabilă este de 10.482.943 de lei, iar contribuţia Consiliului Judeţean Galaţi este de 665.959 de lei.

“Vom construi o clădire pentru Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Orăşenesc din Târgu Bujor şi vom moderniza cabinetele medicale care în acest moment deservesc ambulatoriul. Astfel, vor fi create spaţii noi pentru activitatea  cabinetelor de chirurgie generală, obstetrică, ORL, oftalmologie, pediatrie, medicină internă, precum şi pentru laboratorul de analize medicale. Vom dota Ambulatoriul de Specialitate cu 180 de echipamente medicale. Şi pentru acest proiect avem demarate deja procedurile de achiziţie publică”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Construcţia va avea un regim de înălţime P+1E şi o suprafaţă desfăşurată de 838 de mp. Pe lista echipamentele care vor fi achiziţionate se afla un aparat de radiologie mobil, un electrocardiograf, negatoscoape radiologice, ecografe doppler, un analizor imunologie automat cu staţie PC,  un analizor microbiologie automat cu staţie PC, electrocauter şi microscoape digitale.

Valoarea totală estimată a echipamentelor ce vor fi achiziţionate este de 2.194.728 de lei. Finanţarea a fost obţinută în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare şi sociale. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările