Ambasadorul Germaniei, la Galaţi: „Vorbim deseori ca şi cum Europa ar fi acolo, nu aici. Trebuie să înţelegem că Europa suntem noi”

Ambasadorul
Germaniei, la Galaţi: „Vorbim deseori ca şi cum Europa ar fi acolo, nu aici.
Trebuie să înţelegem că Europa suntem noi”

Ambasadorul Germaniei (centru) alături de rectorul şi prorectorul Universităţii ”Dunărea de Jos” Foto: UGAL

Astăzi, în Aula „Virgil Madgearu” a Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor, Cord Meier-Klodt, ambasadorul Republicii Federale Germania în România s-a întâlnit cu studenţii Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este a doua vizită a ambasadorului în instituţia academică gălăţeană, după cea din aprilie 2018, când s-au pus bazele unei colaborări care începe să se materializeze.

Cord Meier-Klodt a dialogat astăzi cu studenţii universităţii gălăţene în cadrul unei conferinţe pe o temă de maximă actualitate: viitorului Europei şi importanţa alegerilor europarlamentare.

Peste 100 de studenţi de la diferite facultăţi şi specializări au participat la eveniment, îndeosebi cei de la Relaţii internaţionale şi studii europene, specializare nouă în cadrul Facultăţii de Istorie, Filosofie şi Teologie.

„Vorbim deseori ca şi cum Europa ar fi acolo, nu aici. Trebuie să înţelegem că Europa suntem noi. Trebuie să înţelegem că doar uniţi avem o şansă!”, le-a spus ambasadorul studenţilor gălăţeni. La finalul conferinţei, Cord Meier-Klodt a răspuns întrebărilor din sală.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: