Ambasadorul Lituaniei a vizitat Galaţiul: "Aveţi un oraş mare şi cu industrie puternică!"

Ambasadorul Lituaniei a vizitat Galaţiul:

Vladimir Jarmolenko (stânga) şi Eugen Chebac

Excelenţa Sa Vladimir Jarmolenko a venit la malul Dunării pentru lansarea expoziţiei de documente „20 de ani de la restabilirea relaţiilor diplomatice dintre România şi Lituania". El a fost impresionat de industria Galaţiului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Eugen Chebac, a avut la sfârşitul săptămânii  o întâlnire protocolară cu ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Lituaniei la Bucureşti, Excelenţa Sa Vladimir Jarmolenko.

Întâlnirea a avut loc înaintea deschiderii, în cadrul Muzeului de Istorie, a expoziţiei de documente istorice şi diplomatice „20 de ani de la restabilirea relaţiilor diplomatice dintre România şi Lituania".

Mă bucură prezenţa domnului ambasador Vladimir Jarmolenko la Galaţi, devenit în aceşti ani un pol cultural important al Euroregiunii Dunărea de Jos şi ţin să felicit conducerea Muzeului de Istorie pentru iniţiativa avută de a deschide o astfel de expoziţie la Galaţi. Sunt sigur că relaţiile pe linia promovării culturale dintre România şi Lituania vor avea de câştigat începând de astăzi, expoziţia deschisă la Galaţi fiind unul dintre paşii îndrăzneţi făcuţi pentru a întări legăturile dintre cele două ţări", a precizat preşedintele CJ Galaţi, Eugen Chebac.

Excelenţa Sa Vladimir Jarmole, este primul ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Lituaniei la Bucureşti şi s-a arătat interesat de acţiunile întreprinse de judeţul Galaţi în cadrul Euroregiunii „Dunărea de Jos", apreciind astfel dechiderea de care a dat dovadă conducerea CJ Galaţi în dezvoltarea parteneriatelor culturale cu ţările vecine şi membre ale Euroregiunii.

Vladimir Jarmolenko a făcut şi o vizită a oraşului Galaţi, de care s-a declarat impresionat. "Este un oraş mare, cu o industrie puternică", a spus ambasadorul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările