Alex Velea, Lidia Buble şi Maxim cântă în weekend la Galaţi, la „Street Galfest”. Trei zile de distracţie şi sport

Alex Velea, Lidia Buble şi Maxim cântă în weekend la Galaţi, la „Street Galfest”. Trei zile de distracţie şi sport

Alex Velea FOTO Arhiva Adevărul

Evenimentul este organizat în cooperare cu Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO). Întrecerile sportive vor beneficia de premii atractive, iar finalul festivalului, duminică seară, va fi marcat de lansarea a 1.000 de lampioane şi a 1.000 de baloane cu heliu. Accesul publicului la spectacole şi competiţii este liber.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ajuns la cea de-a 14-a ediţie, Festivalul „Street Galefest” (care, vă reamintim, a pornit la drum, în 2003, ca un turneu de baschet organizat în curtea Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi) va cuprinde în acest an patru discipline sportive: baschet, fotbal, skateboarding şi role agresive.

Potrivit comunicatului transmis presei de către organizatori, deschiderea festivalului va avea loc vineri, la ora 11,00, iar evenimentele sportive se vor desfăşura în fiecare zi, de la ora 11,00 la 21,00. Totul se va desfăşura pe platoul din faţa Sălii Sporturilor „Dunărea”, unde vor fi amplasate terenuri de baschet pentru 3x3, precum şi de fotbal (4 la 4).

La concursul de baschet s-au înscris deja 28 de echipe din Constanţa, Bucureşti, Braşov şi Galaţi. Turneul de streetball este inclus în calendarul competiţional  internaţional al FIBA 3x3 Endorse, astfel că “rezultatele obţinute de cei de la categoriile Under 18 şi Open vor fi transmise celor de la FIBA pentru acordarea punctelor respective în clasamentul internaţional”, conform lui Dragoş Ureche, unul dintre principalii organizatori ai evenimentului, care se desfăşoară în parteneriat cu Centrul Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO).

Se vor acorda premii pentru ocupanţii primelor trei locuri: la Open pentru locul I - 5.000 lei, locul II - 2.500 lei şi locul III - 1.000 lei; la U18 pentru locul I - 1.700 lei, locul II - 700 lei şi locul III - 350 lei; la U 15 pentru locul I - 400 lei, locurile II şi III - produse. La categoriile U 13 şi U 10, premiile vor fi în produse. Vor mai avea loc şi concursuri de aruncări (3 puncte, halfcourt, slam dunk), dar şi de driblinguri.

La fotbal, echipele vor fi formate din patru jucători (portar şi trei jucători de câmp), partidele vor avea două reprize de câte 7 minute, iar fazele de atac vor putea fi realizate de doar doi jucători de câmp.
La capitolul premii, acestea vor fi: la adulţi, locul I - 2.000 lei, locul II - 800 lei, locul III - 400 lei; la juniori, locul I - 800 lei, locul II - 400 lei, locul III - produse.

Ţinând cont că pe 21 iunie este Ziua Mondială a skateboardingului, organizatorii şi-au propus ca aceasta să fie sărbătorită prin plimbări demonstrative prin oraş.

În perioada 23-25 iunie, pe platoul din faţa Sălii Sporturilor vor avea loc spectacole pentru copii şi concerte în aer liber, susţinute de Lidia Buble (vineri, de la ora 21,00), Alex Velea (sâmbătă, ora 21,00) şi  Maxim (25 iunie, de la ora 21.00).

Se vor lansa, cu ocazia festivalului de la Galaţi, peste 1.000 de lampioane, 1.000 de baloane cu heliu, iar un impresionant joc de artificii va închide Street Galfest.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările