Alcoolemie record descoperită la un şofer care a provocat un accident rutier grav. Individul a fost reţinut de procurori

Alcoolemie record descoperită la un şofer care a provocat un accident rutier grav. Individul a fost reţinut de procurori

Maşina implicată în accident s-a făcut zob FOTO Facebook/ GSDG

Alcoolemia măsurată în sângele şoferului era de 2,3 la mie, iar medicii au rămas consternaţi de faptul că individul încă era conştient. De asemenea, în ciuda faptul că maşina s-a făcut praf, el a scăpat doar cu câteva zgârieturi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un accident rutier grav petrecut la Galaţi în noaptea de vineri spre sâmbătă a produs, ulterior,consternare în rândul medicilor. Aceştia au descoperit că şoferul vinovat avea o alcoolemie record - 2,3 la mie, măsurată în sânge - dar încă era conştient deşi ar fi trebuie să fie deja în comă etilică.

Gălăţeanul a băut zdravăn, după care s-a urcat la volanul unei maşini, iar rezultatul a fost cumva previzibil: în sensul giratoriu al unui mall de pe bulevardul Coşbuc a pierdut controlul, a izbit o bordură şi s-a răsturnat, autoturismul fiind grav avariat. 

„În noaptea de 9 spre 10 martie un bărbat de 42 ani din Galaţi ce conducea un autoturism Dacia s-a răsturnat la intersecţia bulevardului George Coşbuc cu strada Bucovinei, În urma accidentului a rezultat vătămarea şoferului. Fiind testat alcoolscopic a rezultat  că bărbatul avea o alcoolemie de 1,10mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai apoi i s-au recoltat probe biologice  şi a reieşit că bărbatul avea  2,30 g/l alcool pur în sânge. A fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă şi conducerea unui vehicul sub influenţă alcoolului sau a altor substanţe”, a precizat cms. şef Gabriela Costin, IPJ Galaţi.

Interesant este că s-a confirmat şi de această dată proverbul cu „Dumnezeul beţivilor”, dat fiind că şoferul în vârstă de 42 de ani a suferit doar răni uşoare, care nu au necesitat spitalizare. În schimb, el a fost reţinut de procurori pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă. În funcţie de rezultatul audierilor preliminare, este posibil să fie propus chiar pentru arestare preventivă.

citeste totul despre: