Al şaptelea oraş ca mărime din România, cu jumătate dintre străzi în beznă de aproape două luni

Al şaptelea oraş ca mărime din România, cu jumătate dintre străzi în beznă de aproape două luni

Străzile sunt luminate mai mult de faruri şi de becurile clădirilor private FOTO CC

Problemele au apărut şi s-au înmulţit după ce contractul cu firma care asigura întreţinerea sistemului public a expirat, iar licitaţia organizată de primărie pe SEAP s-a blocat din cauza contestaţiilor. Cinic este că autorităţile au reuşit totuşi să rezolve închirierea beculeţelor de Sărbători, care costă cât cheltuielile pe trei ani pentru întreţinerea sistemului de iluminat public.

Situaţie de-a dreptul enervantă la Galaţi (al şaptelea oraş românesc în ceea ce priveşte numărul de locuitori, conform datelor INS de la 1 ianuarie 2016), unde de două luni nu se mai ocupă nimeni de întreţinerea sistemului de iluminat public, după ce contractul cu firma Luxten Lighting Company  a expirat, iar autorităţile nu au reuşit să găsească un nou operator.

Pe adresa Primăriei s-au adunat deja sute de reclamaţii din partea gălăţenilor nemulţumiţi că iluminatul public nu mai funcţionează pe mai bine de jumătate dintre străzile şi aleile din oraş, după ce avariile n-au mai fost reparate, iar becurile arse nu au mai fost înlocuite de nimeni.

Potrivit administraţiei publice, de vină pentru această situaţie ar fi faptul că licitaţia organizată pe SEAP a fost contestată, iar procedurile încă sunt în derulare. Este de spus că acesta este cea de-a doua licitaţie organizaă, după ce prima a fost anulată din cauza unor probleme ale caietului de sarcini.

Valoarea prestaţiei este estimată la 580.000 de lei (la care se adaugă TVA), iar firmele care-şi dispută contractul sunt SC Luxten Lighting Company SA cu sediul în Bucureşti şi SC Suntech Service SRL cu sediul în Galaţi.

Dacă iluminatul public este în colaps, în schimb muncipalitatea gălăţeană a rezolvat deja închirierea beculeţelor de Sărbători, care vor costa oraşul 460.000 de euro, adică exact cât ar costa pe timp de trei ani întreţinerea sistemului de iluminat public din tot oraşul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: