Al optulea mort de gripă din 2019 la Galaţi. Bilanţul la nivel naţional este alarmant: 172 de morţi în nici trei luni

Al optulea mort de gripă din 2019 la Galaţi. Bilanţul la nivel naţional este alarmant: 172 de morţi în nici trei luni

FOTO Arhivă Adevărul

Decesul cu numărul 172 din cauza epidemiei de gripă din România s-a produs în Spitalul Clinic de Urgenţă din Galaţi. Victima este o femeie de 68 de ani cu multiple afecţiuni (respiratorii şi cardiace) în stare cronică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a mai primit confirmarea unui nou deces cauzat de gripă, al optulea în judeţul Galaţi în acest sezon rece. Victima  este o femeie în vârstă de 68 de ani care a decedat pe data de 10 martie la Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi.

„Persoana în cauză a fost diagnosticată a fi infectată cu virus gripal AH1. Nu era imunizată antigripal pentru acest sezon rece şi avea multiple afecţiuni cronice cardiace şi respiratorii“, a  precizat dr Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi. 

Este al optulea deces cauzat de gripă în acest sezon rece în judeţul Galaţi. Rata mortalităţii este înfiorător de mare dacă ţinem cont de faptul că de începutul acestui sezon rece au fost depistate în judeţ 21 cazuri de infecţii cu gripă, din care opt au fost soldate cu deces. Trebuie spus, însă, că în şapte din cele opt cazuri pacienţii sufereau şi de boli cronice grave.

Specialiştii Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) au confirmat că numărul deceselor provocate de gripă a ajuns, la nivel naţional, la 172.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările