„Aerul Curat – Mişcarea Ta” - Sub acest slogan se derulează activităţile din Săptămâna Mobilităţii Europene

„Aerul
Curat – Mişcarea Ta” - Sub acest slogan se derulează activităţile din Săptămâna Mobilităţii Europene

Biciclismul are un loc aparte în activităţile din această săptămână. Foto: Bogdan Nistor

Aceasta este o campanie care are ca scop sensibilizarea oamenilor, astfel incat acestia sa foloseasca transportul public, bicicleta, mersul pe jos in detrimentul masinilor personale. De asemenea, campania incurajeaza orasele europene sa promoveze aceste modalitati de transport si sa investeasca in infrastructura regionala.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe parcursul saptamanii 16-22 septembrie 2013, Agentia pentru Protectia Mediului Galati in parteneriat cu Asociatia „Tinerii si Viitorul”, Primaria Municipiului Galati si mai multe unităţi şcolare din Galati intentioneaza sa organizeze mai multe activitati.

Astăzi, de Ziua Internaţională a Stratului de Ozon, vor avea loc lecţii deschise cu tema „Protejăm atmosfera pentru generaţiile viitoare” şi distribuire de chestionare referitoare la importanţa stratului de ozon.

Pe pe 19 septembrie va avea loc o dezbatere, la care vor participa elevii Scolii Gimnaziale nr. 22 si Scolii Gimnaziale nr. 7 Galati, pe tema calcularii amprentei de carbon - modalitatea de a masura impactul pe care activitatile noastre zilnice il au asupra mediului inconjurator si in particular asupra schimbarilor climatice.

O zi mai târziu, pe 19 septembrie, va avea loc o altă dezbatere tematica, de data aceasta in aer liber, cu elevii Scolii Gimnaziale nr. 26 Galati, avand ca tematica imbunatatirea calitatii vietii in orasul nostru, modalitatile de transport urban ecologic, gasirea unor forme alternative de transport mai putin poluante etc. Mesajele, comentariile primite de la tineri vor fi transmise administratiei publice locale.

Pe 20 septembrie, în zona pietonală de la blocurile P (pe Faleză) va fi organizat un Flashmob la care vor participa voluntarii Asociatiei „Tinerii si Viitorul” cu tema „Combinatia perfecta – Miscare in aer liber”.

Pe 21 septembrie este programat un concurs de confectionat machete din materialele reciclabile care sa prezinte mijloace ecologice de transport, la care participa elevii scolilor partenere, iar pe 22 septembrie este Ziua fara Masina. În această zi, circulaţia pe Faleza Superioara va fi închisă, urmând ca zona sa fie folosita de catre cetateni pentru promenada, activitati sportive, practicarea ciclismului, plimbari cu rolele sau skate-urile.

„Fie ca mergeti la scoala, in parc cu prietenii sau la serviciu, in perioada 16-22 septembrie lasati masina in garaj sau in parcare. Renuntati cel putin pentru o zi la masinile proprii si utilizati mijloacele de transport in comun sau bicicletele, participand astfel la campania europeana de protejare a mediului si de conservare a resurselor naturale ale Terrei!”, se arată într-un comunicat de presă al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Galaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările