Adolescentul pasionat de Istorie care va transpune în jocurile video stilul de viaţă al vechilor civilizaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Matei Cordoneanu Foto: Valentin Trufaşu
Matei Cordoneanu Foto: Valentin Trufaşu

Matei Cordoneanu (17 ani), elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic ”Dunărea” din Galaţi, va deveni concept artist, fiind pasionat de jocurile video, şi va crea personajele, decorurile, dar şi poveştile din spatele acestora. Nu e vorba însă de personaje şi decoruri standard, aşa cum se întâmplă în majoritatea jocurilor video, ci de ceva cu totul special.

Matei Cordoneanu (17 ani), elev în clasa a XI-a la Liceul Teoretic ”Dunărea” din Galaţi, este pasionat de istorie, dar recent şi-a descoperit şi latura artistică. Îi place să deseneze, iar profesorul său, Ionuţ Mitrofan, de la Universitatea ”Junior”, unde studiază în prezent, ne spune că are calităţile necesare pentru a deveni un excelent grafician.

Matei a decis să îmbine talentul său la desen cu pasiunea pentru jocurile video, iar în urmă cu câteva luni a început să creeze personaje şi decoruri pentru acestea, dar îi place să ”croşeteze” şi poveştile care stau în spatele lor.

”Chiar dacă nu are o mare experienţă pe această zonă, impresionează faptul că are abilitatea de a construi personajele din jocuri într-un stil original. La prima vedere poate părea uşor, mai ales pentru neavizaţi. Faci un personaj, îi pui cască şi armură şi gata. Nu e deloc aşa. Toate lucrurile care sunt puse pe personaje trebuie să aibă o funcţionalitate ca şi în viaţa reală. Matei face toate aceste lucruri şi le realizează foarte bine, ţinând cont mai ales că este abia la început de drum”, precizează profesorul Ionuţ Mitrofan.

Va face şi modelare şi proiectare 3D

Matei studiază în prezent design şi grafică digitală la Universitatea ”Junior” din Galaţi, urmând să meargă ulterior şi pe modelare şi proiectare 3D pentru a face şi animaţie, adică să dea viaţă personajelor din jocurile video pe care le crează.

Ce îl deosebeşte pe Matei de alţi creatori de jocuri este originalitatea de care dă dovadă. Adolescentul va recrea vestimentaţia, armurile şi chiar stilul de viaţă al civilizaţiilor de odinioară, urmând să se inspire din istoria acestora pentru a scrie poveştile jocurilor.

Va duce însă lucrurile şi mai departe, în sensul că acţiunea din jocurile sale se va petrece mult în viitor. Este practic o reeditare a unor stiluri de viaţă şi de luptă din trecut care sunt aduse în prezent sau transpuse în viitor, un lucru care nu prea s-a făcut pe această zonă.

Matei va deveni ceea ce în limbaj de specialitate se numeşte concept artist şi nu se gândeşte să plece din ţară pentru a face acest lucru, chiar dacă condiţiile de lucru şi de viaţă ar fi cu totul altele şi i-ar fi la îndemână să facă acest pas.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite