Adolescentă sedusă şi sechestrată de un individ ca să se prostitueze. Traficantul de carne a obţinut peste 100.000 de lei din exploatarea sexuală a fetei

Adolescentă sedusă şi sechestrată de
un individ ca să se prostitueze. Traficantul de carne a obţinut peste
100.000 de lei din exploatarea sexuală a fetei

Foto: arhivă Adevărul

Un bărbat de 31 de ani a fost arestat preventiv sub acuzaţia de trafic de minori. Individul a păcălit o adolescentă prin metoda ”Loverboy”, a luat-o de lângă familie şi a bătut-o până când aceasta a acceptat să îşi vândă trupul.

Luni, 1 iunie, procurorii DIICOT Galaţi au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 ore a unui bărbat de 31 de ani, C.F., suspectat de trafic de minori.

”În cauză, există suspiciunea rezonabilă că, în perioada august 2019 – 01.06.2020, inculpatul a recrutat pe aplicaţia Facebook, prin inducere în eroare cu utilizarea metodei “Loverboy”, o persoană vătămată minoră pe care, ulterior, a scos-o din mediul familial, a determinat-o să renunţe la şcoală, a transferat-o în municipiul Galaţi, unde adăpostit-o şi cazat-o în locaţii închiriate în regim hotelier şi, prin aplicarea de corecţii fizice periodice, prin constrângere psihică, profitând de starea psihică labilă şi de lipsa de şcolarizare a victimei, prin exercitarea controlului asupra libertăţii de mişcare şi comunicare, a exploatat-o prin obligarea la practicarea prostituţiei pe o perioadă de cel puţin nouă luni, obţinând un profit de peste 100.000 de lei”, precizează procurorii DIICOT Galaţi.

Luni, 1 iunie, procurorii DIICOT Galaţi, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Galaţi, au efectuat o percheziţie domiciliară pe raza judeţului Galaţi, în apartamentul achiziţionat de individ cu sumele de bani obţinute din exploatarea victimei minore, în urma căreia au fost identificate şi ridicate suma de 5.200 de lei, un cuţit cu lungimea lamei de aproximativ 20 de centimetri şi alte mijloace materiale de probă (documente autentificate de cumpărare a unui imobil, medii de stocare).

În cursul zilei de astăzi, 2 iunie, bărbatul  a fost prezentat la Tribunalul Galaţi, care a luat măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile. Activităţile au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Vrancea şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău, al lucrătorilor de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: