Acces limitat în Lunca Joasă a Prutului/ Taxe pentru drumeţii şi permise pentru pescuit şi vânat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile au decis că începând cu luna viitoare vizitarea Parcului Natural nu se va putea face decât cu taxă.Permisele de liberă trecere vor putea fi obţinute de la sediul Administraţiei Parcului.

Dacă până acum, o drumeţie prin Lunca Joasă a Prutului se putea face de oricine, doar cu acordul Poliţiei de Frontieră, în câteva săptămâni accesul în perimetrul ariei naturale protejate se va face doar pe baza unor permise.


Încă nu se ştie la cât se ridică taxa
Decizia a fost luată de Asociaţia Pescarilor Sportivi (cea care se ocupă de administrarea Parcului Natural), care a anunţat că documentele respective vor putea fi ridicate de la sediul situat pe strada Siderurgiştilor (bloc GS1, scara 1, parter).


Încă nu am stabilit valoarea taxelor de intrare însă vom aplica un sistem asemănător cu cel al eliberării rovignetelor. Adică turiştii vor putea obţine permise valabile de la o zi până la o lună", a declarat Ion Ştefan, preşedintele Administraţiei Parcului Natural Lunca Joasă a Prutului Inferior.
Pe de altă parte, pasionaţii pescuitului sportiv sau cei ai vânatului trebuie să scoată din buzunare sume suplimentare.


Spre exemplu, pentru pescuit trebuie să existe un permis emis de Asociaţia Pescarilor în valoare de 30 de lei pe an.


Din dorinţa de a atrage cât mai mulţi vizitatori, conducerea Parcului a decis ca să ofere turiştilor fideli şi o serie de facilităţi. Este vorba despre acele persoane care aleg să devină membrii Asociaţiei Pescarilor Sportivi.


Oamenii care plătesc la noi cotizaţia anuală, în valoare de 30 de lei pe an, vor beneficia de o reducere de până la 50% pentru eliberarea permiselor de intrare în Lunca Joasă a Prutului", a mai adăugat preşedintele Administraţiei.


În schimb, turişti care nu vor respecta toate aceste reguli vor fi sancţionaţi contravenţional.
Cu o lungime de 145 de kilometri, Parcul Natural Lunca Joasă a Prutului Inferior include 4.925 de hectare de bălţi, lacuri, mlaştini şi 2.627 de hectare de pădure şi pajişti umede.


Aria protejată este un mic paradis
În perimetrul ariei protejate, care seamănă pe multe porţiuni cu Delta Dunării, pot fi admirate sute de specii de păsări, animale şi plante rare dintre care amintim: egrete, lopătari, uliu, acvile, ciocârlie de pădure, buhai de baltă cu burta roşie, broască ţestoasă de apă, pietrar, şoarece săritor de stepă, etc.

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite