A vrut să introducă în România o armă deţinută ilegal. Ce a păţit bărbatul depistat de la frontieră

A vrut să introducă în România o armă deţinută ilegal. Ce a păţit bărbatul depistat de la frontieră

Pistolul şi ţigările confiscate la Vama Oancea FOTO Poliţia de Frontieră

Incidentul s-a petrecut joi, 20 februarie, la punctul de trecere a frontierei Oancea, din judeţul Galaţi, protagonist fiind un basarabean de 46 de ani care a declarat că deţinea arma pentru a se proteja de eventuali agresori.

Tupeu incredibil al unui basarabean de 46 de ani care se ocupa de taximetrie în zona frontierei româno-moldoveneşti (motiv pentru care avea un „permis de mic trafic”, care-i permitea să traverseze graniţa în mod repetat). El a încercat să introducă în România o armă, pe care a avea ascunsă într-un compartiment secret al unei genţi, mizând pe faptul că poliţiştii de frontieră nu-l vor verifica în amănunt.

Spre ghinionul lui, joi, 20 februarie 2020, a fost verificat cu mare atenţie, prilej cu care a fost descoperită arma deţinută ilegal (un pistol marca START3 cu calibru 6 mm, pentru care nici măcar nu avea vreun act de proprietate sau vreo autorizaţie de deţinere), precum şi ceva ţigări de contrabandă pe care le avea lipite cu bandă adezivă pe corp.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că ţigările era pentru consumul propriu, deoarece este un fumător înrăit (deşi nu este clar cum ar fi putut câteva sute de ţigări în cele câteva ore în care urma să stea în România), iar că pistolul l-a cumpărat de la o persoană necunoscută din oraşul Cahul- Republica Moldova, cu scopul de a se proteja, întrucât desfăşoară activităţi de taximetrie.

De asemenea, el a declarat că nu ştia că trebuie să deţină acte pentru armă şi nici că trebuia să obţină un permis special, deoarece pistolul este neletal, cu gaz.

Arma a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunilor de  contrabandă şi de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor prin deţinerea sau portul fără drept de arme neletale (pentru care riscă inclusiv închisoarea).

De asemenea, faţă de persoana în cauză a fost instituită măsura interzicerii intrării acesteia în ţară pe o perioadă de cinci ani, fiindu-i anulat permisul de mic trafic, iar lucrătorii vamali l-au sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 5.000 de lei pentru contrabanda cu ţigări. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: