A spulberat cu maşina doi copii şi este judecat în libertate într-un dosar în care este acuzat de muşamalizarea unui accident de circulaţie

A spulberat cu maşina doi copii şi este judecat în libertate într-un dosar în care este acuzat de muşamalizarea unui accident de circulaţie

Ivanciu Corcioveiu Foto: Facebook/pagina personală

Judecătoria Galaţi a menţinut controlul judiciar în cazul lui Ivanciu Corcioveiu, tânărul de 23 de ani care a ucis doi copii cu maşina pe 6 septembrie 2016 în localitatea gălăţeană Folteşti, pe când făcea „liniuţe“ cu un prieten.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe 20.06.2016, în jurul orei 4 dimineaţa, Ivanciu Corcioveiu, deşi nu deţinea permis de conducere şi consumase băuturi alcoolice, a condus autoturismul marca BMW X1, cu numărul de înmatriculare GL-13-DRC, pe DJ 253 pe raza şi în apropierea localităţii Viile, judeţul Galaţi, în  care se mai aflau două fete.

 

La km 37 +300 al drumului judeţean menţionat anterior, pe fondul vitezei excesive, a derapat într-o curbă, răsturnându-se într-un şanţ colector. În urma accidentului de circulaţie, toţi cei trei ocupanţi ai autoturismului au suferit diverse răni, iar Corcioveiu a fugit de la locul accidentului, luând plăcuţele de înmatriculare ale autoturismului şi documentele acestuia.

În aceeaşi zi, şoferul fără permis a încercat să o determine prin ameninţare pe una dintre fete care se găsea în maşină în momentul accidentului, iar în noaptea de 22/23.06.2016, prin corupere, să nu dea declaraţii organelor de urmărire penală în legătură cu producerea accidentului în urma căruia a fost vătămată.

Poliţistul care trebuia să se ocupe de caz, Silviu Daniel Stan, care activează în cadrul postului de Poliţie din localitatea gălăţeană Măstăcani, l-a ajutat pe acesta, sugerându-i să identifice o altă persoană care să pretindă că ar fi condus autoturismul.

Un poliţist a muşamalizat accidentul de circulaţie

De asemenea, conform procurorilor, poliţistul l-a transportat pe Corcioveiu cu autospeciala MAI din dotarea postului de Poliţie Măstăcani, spre locuinţa lui Costel Vieru, vărul lui Corcioveiu, din satul Chiraftei, acesta din urmă declarând ulterior în mod mincinos poliţiştilor din cadrul Poliţiei oraşului Târgu Bujor că el condusese autoturismul la momentul producerii accidentului.

”În aceleaşi împrejurări, în dimineaţa de 20.06.2016, în jurul orei 4, inculpatul Stan Silviu Daniel, după constatarea săvârşirii de către inculpatul Corcioveiu Ivanciu a infracţiunilor de conducere sub influenţa alcoolului şi vătămare corporală din culpă, nu a intervenit în interesul conservării probelor, astfel cum îi impuneau dispoziţiile art. 28 alin. 4 din Legea nr. 218/2002, neîndeplinindu-şi astfel atribuţiile de serviciu, omisiune ce a avut drept consecinţă îngreunarea tragerii la răspundere penală a inculpatului Corcioveiu Ivanciu (în ceea ce priveşte infracţiunea de vătămare corporală din culpă), respectiv împiedicarea tragerii la răspundere penală a aceluiaşi inculpat (în ceea ce priveşte infracţiunea de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului)”, susţin procurorii.

Pe 27 februarie 2017, Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor l-a trimis în judecată pe Ivanciu Corcioveiu pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, părăsirea locului accidentului şi influenţarea declaraţiilor. Poliţistul Silviu Daniel Stan va răspunde pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial sau nepatrimonial şi favorizarea făptuitorului. Vărul lui Corcioveiu, Costel Vieru, va fi judecat pentru participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual şi favorizarea făptuitorului. 

În ciuda faptelor extrem de grave de care este acuzat, Corcioveiu rămâne în libertate, el fiind plasat sub control judiciar în acest caz, măsura preventivă fiind prelungită pe 27 iulie de Judecătoria Galaţi.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: