A murit bebeluşul aruncat în hazna de mama lui după naştere. Femeia va fi acuzată de pruncucidere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu toate eforturile depuse de medici, nou născutul nu a mai putut fi salvat. Bebeluşul fusese preluat în stare critică de SMURD şi transportat la Spitalul de Pediatrie din Galaţi.

Micuţul aruncat de mama sa  într-o hazna din fundul curţii a decedat astăzi, 23 aprilie, la Spitalul de Pediatrie din Galaţi. Gestul de neimaginat a avut loc pe 21 aprilie în comuna gălăţeană Băleni.

Plânsetele micuţului au fost auzite de tatăl concubinului femeii, care a anunţat ulterior Poliţia.Mai multe echipaje de pompieri şi de la SMURD, dar şi un echipaj de Poliţie au reuşit să scoată copilul din toaletă, dar starea acestuia era foarte gravă. 

”Iniţial, pompierii au săpat în lateralul fosei septice, pentru că placa de beton avea 4 metri pătraţi. Ulterior, cu un excavator solicitat din apropiere, s-a putut efectua o intrare în lateral, unde s-a coborât cu ajutorul scării de fereastră pentru a fi salvat la timp bebeluşul proaspăt născut. Mama noului-născut a fost predată de echipalul SMURD către SAJ, pentru a prelua apoi şi bebeluşul după salvarea acestuia din hazna”, a declarat locotenent colonelul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi.

Micuţul a fost internat în stare critică la Spitalul de Pediatrie din Galaţi. ”În acest caz se fac  cercetări pentru vătămarea corporală a copilului nou născut de către mamă. Ancheta va stabili dacă mama l-a născut în toaletă sau l-a aruncat după naştere acolo”, ne-a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi.

Mama bebeluşului a fost internată la spitalul din Târgu Bujor, iar după ce îşi va reveni, va fi audiată de către poliţişti. Femeia de 33 de ani mai are 9 copii, toţi fiind sub măsuri de protecţie, în timp ce al 10 copil i-a murit într-un incendiu. Femeia va fi acuzată acum de pruncucidere, iar dacă expertiza psihiatrică va stabili că a avut discernământ la momentul comiterii faptei, încadrarea juridică a faptei s-ar putea schimba în omor calificat.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite