A murit asfixiat după ce a dat foc apartamentului în care adunase tone de gunoaie. Ce spun vecinii despre victimă

A murit asfixiat după ce a dat foc apartamentului în care adunase tone de gunoaie. Ce spun vecinii despre victimă

FOTO Arhivă Adevărul

Incidentul s-a petrecut la Galaţi, într-un bloc din cartierul Mazepa 1. Victima, un bărbat în vârstă de 66 de ani, obişnuia să adune tot felul de resturi de la containerele de gunoi, iar locuinţa acestuia devenise un focar de infecţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Caz dramatic, vineri seară, la Galaţi. Un bărbat în vârstă de 66 de ani a fost găsit mort, în apartamentul în care locuia, după ce vecinii au chemat pompierii deoarece din locuinţă ieşea un fum înecăcios.

Ceea ce au găsit pompierii în apartamentul situat la etajul 4 al unui bloc din centrul oraşului (cartier Mazepa 1) întrece orice închipuire. Locuinţa era pur şi simplu umplută, până la refuz, cu resturi şi gunoaie, care fusese adunate chiar de către victimă. O parte dintre aceste resturi ardeau mocnit, iar fumul degajat l-a asfixiat, se pare, pe proprietar, care a fost declarat decedat de către medicii sosiţi la faţa locului.

Se pare că bărbatul, care locuia singur, avea o afecţiune psihică şi, în plus, obişnuia şi să consume alcool. Vecinii spun că în ultimii ani au făcut mai multe reclamaţii către autorităţi, deoarece din apartament veneau mirosuri pestilenţiale, în special vara, însă nu s-a luat niciodată nicio măsură.

„Au spus că nu au ce să-i facă deoarece este pe proprietatea lui şi nu i se poate interzice să adune gunoi la el în casă. Sărmanul de el era bolnav, nu ştia ce face. Am înţeles că are nişte nepoţi, care vor moşteni casa, însă nu i-am văzut niciodată pe aici, ca să-l ajute, să-l spele, să îi aducă ceva de mâncare. Îi mai dădeau vecinii de pomană câte ceva. Asta-i lumea în care trăim”, ne-a spus una dintre vecinele victimei.

Potrivit pompierilor, incendiul nu a pus în pericol restul apartamentelor din bloc şi nu s-a impus evacuarea locatarilor. Cel mai probabil, focul a pornit de la o ţigară care a căzut aprinsă peste resturile adunate de proprietar.

Trupul victimei a fost preluat de Medicina Legală pentru a se stabili dacă decesul bărbatul a fost cauza de intoxicaţia cu monoxid de carbon sau dacă nu cumva acesta era deja mort când a izbucnit incendiul. Se pare că gălăţeanul suferea de mai multe boli cronice grave.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: