A lovit o persoană în cap cu bâta până a obosit. Judecătorii l-au condamnat la un an şi şase luni de închisoare

A lovit o persoană în cap cu bâta până a obosit. Judecătorii l-au condamnat la un an şi şase luni de închisoare

Foto: arhivă Adevărul

Un bărbat judecat iniţial pentru tentativă de omor a fost condamnat în primă fază la închisoare cu suspendare, magistraţii de la instanţa superioară hotărând ulterior ca pedeapsa mai mult simbolică să fie executată în regim de detenţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv pe Cristinel Matei la un an şi şase luni de închisoare cu executare, schimbând încadrarea juridică dată faptei de procurori din tentativă de omor în cea de vătămare corporală, iar pedeapsa urmează să fie executată efectiv. Asta după ce prima instanţă, Tribunalul Galaţi, hotărâse ca bărbatul să fie condamnat la un an şi patru luni de închisoare, dar cu suspendarea executării pedepsei.

”Din probatoriul administrat în cauză, a rezultat faptul că, în dimineaţa zilei de 11.02.2017, pe fondul unei stări conflictuale preexistente, în urma unei discuţii cu persoana vătămată M.D., inculpatul Cristinel Matei a aplicat acesteia lovituri repetate cu un corp contondent în zona capului, umărului stâng, toracelui lateral stânga, producându-i traumatism cranio-cerebral cu plagă parietală stânga şi fractură parietală liniară, traumatism toracic stâng cu fracturi costale C3- C6 şi pneumotorax total stâng, leziuni ce au pus în primejdie viaţa persoanei vătămate”, susţin procurorii.

Pe 24.02.2017, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au cerut instanţei de judecată luarea măsurii arestării preventive faţă de Cristinel Matei pentru tentativă la infracţiunea de omor. Cererea a fost admisă de către Tribunalul Galaţi, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la această instanţă dispunând arestarea preventivă a bărbatului pentru 30 de zile.

 

citeste totul despre: