A început „vânătoarea” de huligani, de vandali şi de beţivi. Ce strategie şi-au propus poliţiştii pentru sezonul cald

A început „vânătoarea” de huligani, de vandali şi de beţivi. Ce strategie şi-au propus poliţiştii pentru sezonul cald

Poliţişti locali la datorie FOTO PLG

Pentru al treilea an consecutiv, Poliţia Locală derulează la nivelul municipiului Galaţi, pe perioada anotimpului cald, Planul de măsuri – ESTIVAL 2019, program care se derulează în intervalul mai - septembrie 2019.

Timp de cinci luni oamenii legii vor desfăşura acţiuni specifice în diferite locaţii şi la evenimente cu participarea unui public numeros. Sunt vizate următoarele zone: Faleza Dunării, Grădina Publică, Parc Viva, Esplanadă P-uri, Orăşelul Copiilor, Parc Selgros, Parc Cloşca, Turn TV, Parc CFR, Parc Libertăţii, zona Lacului Vânători, Parc Rizer, zonele limitrofe ale municipiului Galaţi, pieţele agroalimentare.

Pe toată perioada de derulare a Planului de măsuri – ESTIVAL 2019, poliţişti locali au în vedere depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care încalcă prevederile Legii nr. 54/2012, privind desfăşurarea activităţilor de picnic.

De asemenea vor supraveghea  grupurile de persoane (minori, tineri) care tulbură ordinea şi liniştea publică sau care se dedau la activităţi ce pot provoca scandal public, vor sancţiona şi înlătura persoanele aflate în stare de ebrietate sau care fac gesturi obscene, vor depista persoanele care distrug spaţiile verzi, mobilierul urban sau murdăresc domeniul public.

Referitor la derularea Planului de măsuri – ESTIVAL 2019, pe data de 2 mai 2019, cu începere de la ora 17,00, poliţiştii locali vor desfăşura o acţiune de prevenţie în următoarele locaţii: Faleza Dunării, Parc Viva şi Grădina Publică. În acest an una dintre priorităţile Planului de măsuri – ESTIVAL 2019 este legată de circulaţia pe drumurile publice.

„Anul acesta ne vom concentra eforturile şi pentru asigurarea unui confort rutier mai eficient, îndeosebi în zonele de promenadă şi agrement. Pe faleza superioară a Dunării, atât echipajele de siguranţă rutieră, cât şi cele de ordine publică vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea parcărilor neregulamentare, în zonele unde se poate pune în pericol viaţa sau integritatea gălăţenilor - trecerile de pietoni, zona de acţiune a indicatorului ” Oprirea interzisă” şi aşa mai departe - precum şi pentru luarea măsurilor legale în ceea ce priveşte curăţenia zonelor de promenadă”, a declarat Petrică Hahui, directorul general al Poliţiei Locale Galaţi.

„Vom acţiona şi pentru prevenirea dar şi sancţionarea faptelor de comerţ ilegal în aceste zone dar şi pentru identificarea şi luarea măsurilor legale împotriva celor care depăşesc nivelul de sonorizare privind muzica ambientală”, a mai spus acesta.

Pe 1 mai, în deschiderea Planului de măsuri – ESTIVAL 2019, patrulele de ordine publică şi siguranţă rutieră vor fi în dispozitiv şi vor acţiona conform competenţelor, în vederea asigurării unui climat de ordine şi linişte publică.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: