A început sezonul braconierilor. Pescari fără acte şi cu unelte interzise prin lege, prinşi la Galaţi şi Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră cercetează penal un brăilean care transporta peste 40 de kilograme de peşte fără a deţine documente legale şi un gălăţean care desfăşura activităţi de pescuit comercial cu două plase de pescuit interzise de lege.

În ultimele zile s-a înmulţit numărul de brăileni şi de gălăţeni prinşi braconând sau transportând peşte pentru care nu aveau documente de provenienţă. Cele mai recente astfel de cazuri au fost înregistrate chiar de ziua îndrăgostiţilor.

Astfel, pe 14 februarie, în jurul orei 12.50, poliţiştii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila au oprit în trafic pentru control, în municipiul Brăila, un autoturism marca Opel Astra înmatriculat în România, condus de cetăţeanul român Nicolae M, în vârstă de 65 de ani, domiciliat pe raza judeţului Brăila.

La controlul efectuat asupra autoturismului, în portbagaj a fost descoperită cantitatea de 41,3 kilograme peşte, diferite specii, pentru care bărbatul nu deţinea documente de provenienţă.

Întreaga cantitate de peşte a fost ridicată în vederea predării către o unitate de profil, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea, transportul sau comercializarea fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit şi a produselor din peşte obţinute din pescuit.

În aceeaşi zi, poliţistii din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti l-au depistat pe gălăţeanul Petru H., în vârstă de 66 de ani, care desfăşura activităţi de pescuit comercial cu ajutorul a două plase de pescuit tip monofilament, plase interzise de lege conform art. 64, lit. m din O.U.G 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit şi deţinerea uneltelor de tip monofilament. Peştele descoperit asupra bărbatului a fost redat mediului natural, iar bunurile au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor. 

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite