A fost capturat tânărul fără permis care a ucis doi copii în Galaţi.  Se ascundea în Italia, dar a fost turnat de prieteni

A fost capturat tânărul fără permis care a ucis doi copii în Galaţi.  Se ascundea în Italia, dar a fost turnat de prieteni

Ivanciu Corcioveiu FOTO facebook

Ivanciu Corcioveiu a scăpat de sub control maşina pe care o conducea fără permis, pe 6 septembrie, şi a intrat într-un grup de copii care se jucau pe marginea drumului. Doi dintre aceştia au fost ucişi pe loc, iar şoferul a fugit de locul accidentului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii gălăţeni au confirmat faptul că Ivanciu Corcioveiu, autorul gravului accident de circulaţie din 6 septembrie, din localitatea Folteşti (judeţul Galaţi), soldat cu moartea a doi copii, de opt, respectiv nouă ani, a fost prins în Italia.

Tânărul de 23 de ani se află deja în custodia poliţiştilor şi urmează să fie adus în ţară în zilele următoare pentru confirmarea mandatului de arestare care a fost emis în lipsă de către Judecătoria din Târgu Bujor.

Este interesant că Ivanciu Corcioveiu a fost prins de-abia după ce anchetatorii i-au reţinut pe doi dintre prietenii lui, ce au fost, de fapt, complicii care l-au ajutat să fugă în Italia.

Se pare că numiţii Costel şi Alexandru Vieru (care joi seară au fost audiaţi şi au primit mandate de arest la domiciu pentru câte 60 de zile), au condus maşina cu care Ivanciu Corcioveiu a ieşit din ţară, cu un act de identitate ce nu-i aparţinea.

În prima fază, cei doi complici (reţinuţi de procurori în 14 septembrie) au fost duşi în faţa instanţei la Târgu Bujor cu propunerea de arestare preventivă, însă judecătorii l-au aplicat o măsură mai blândă deoarece au luat în calcul faptul că Alexandru şi Costel Vieru au cooperat cu anchetatorii, oferind detalii importante pentru prinderea lui Corcioveiu de către carabinieri.

Cei doi tineri sunt verişori cu autorul accidentului, iar primele zile de după evenimentul tragic au negat că ar şti ceva despre Corcioveiu.

Vă reamintim că Ivanciu Corcioveiu a omorât doi copiii, de opt, respectiv nouă ani, în seara zilei de 6 septembrie. Tragedia s-a produs pe DN26 (Galaţi-Târgu Bujor), pe raza localităţii Folteşti, chiar în faţa Primăriei.

Ivanciu, care nu are permis de conducere (nu a avut niciodată) conducea o maşină puternică (Alfa Romeo GT) cu o viteză foarte mare, estimată de martori la aproape 200 de kilometri la oră, moment în care a pierdut controlul volanului, a părăsit carosabilul şi i-a ucis pe cei doi copii.

Martorii au mai afirmat că la faţa locului mai era o maşină, cu care se pare că şoferul ucigaş se întrecea pe şosea, în ceea ce se numeşte, în limbajul persoanelor care participanţilor la curse ilegale de maşini, „liniuţă”.

La doar câteva secunde după accident, deşi rănit, Ivanciu Corcioveiu a ieţit din maşina grav avariată (după ce a lovit copiii s-a izbit d eun stâlp şi s-a răsturnat în şanţ) şi a luat-o la fugă spre localitatea învecinată.

La scurt timp s-a făcut nevăzut. Cercetările ulterioare au scos la iveală faptul că a fost preluat de cei doi prieteni şi ajutat să iasă din ţară. În doar câteva ore de la producerea accidentului.

Ivanciu Corcioveiu mai are un dosar penal pentru conducere fără permis, după ce în cursul lunii iunie a acestui an a fost depistat de poliţişti la volan, pe raza localităţii Frumuşiţa, din judeţul Galaţi.

El nu are nicio ocupaţie şi provine dintr-o familie modestă. Se pare că a făcut rost de bani pentru maşină după câteva excursii în Italia, pe parcursul cărora ar fi muncit la negru, după câte au declarat membrii familiei lui.

Există şi suspiciunea că, de fapt, Corcioveiu s-ar fi ocupat cu diverse activităţi infracţionale în Peninsulă, aspect ce urmează a fi clarificat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: