A ameninţat cu o armă angajata unui magazin, dar femeia nu i-a dat niciun ban şi a apăsat butonul de panică

A ameninţat cu o armă
angajata unui magazin, dar femeia nu i-a dat niciun ban şi a apăsat butonul de
panică

Pistolul folosit la tentativa de jaf FOTO IPJ Galaţi\

Un tânăr care a încercat să comită o tâlhărie în centrul Galaţiului a fost identificat şi reţinut de poliţişti după mai bine de două luni de la data săvârşirii faptei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii gălăţeni l-au identificat şi reţinut pe un bărbat suspectat că, la data de 04.10.2020, în jurul orei 21,00, purtând o cagulă, ar fi pătruns în interiorul unui magazin situat în municipiul Galaţi, pe strada Brăilei, la parterul unui bloc din cartierul Micro 20, unde, folosindu-se de un pistol, ar fi ameninţat-o pe angajata magazinului şi i-ar fi solicitat să-i înmâneze banii din încasările efectuate. Angajata magazinului a apăsat butonul de panică, iar persoana mascată a fugit din magazin fără a primi niciun ban.

”La data de 08.12.2020, în urma unor activităţi complexe de investigare, verificare şi cercetare, pentru comiterea infracţiunii de Tentativă la tâlharie calificată, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 32 raportat la art. 233-234 alin.1 Cod Penal, poliţiştii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale Galaţi l-au depistat pe cel bănuit de comiterea acestei fapte, un tânăr de 23 ani, din municipiul Galaţi”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Anterior identificării acestei persoane, pe 3 decembrie, poliţiştii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale Galaţi au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară, aceştia fiind sprijiniţi de cadre ale IPJ Galaţi – Serviciul pentru Acţiuni Speciale şi Secţia nr. 1 Poliţie Rurală Galaţi, la locuinţa de domiciliu din municipiul Galaţi a persoanei bănuite şi la o altă adresă frecventată de aceasta, din satul Tămăoani, comuna Frumuşiţa, judeţul Galaţi.

Cagula folosită la comiterea infracţiunii FOTO IPJ Galaţi

În urma percheziţiilor efectuate au fost identificate şi ridicate pistolul, muniţia aferentă, cagula, mănuşile şi obiectele de vestimentaţie ce ar fi fost folosite de tânăr la comiterea tentativei de tâlhărie.

Pistolul identificat urmează a fi expertizat la Institutul de Criminalistică pentru a se stabili dacă deţinerea acestuia este sau nu incriminată de legea penală. După audiere, tânărul a recunoscut comiterea infracţiunii, dând declaraţii complete în acest sens, iar ulterior acesta a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore şi încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Galaţi.

Proiectilele din pistolul cu care tânărul a ameninţat-o pe angajata magazinului FOTO IPJ Galaţi

În cursul zilei de miercuri, 9 decembrie, bărbatul a fost prezentat la Judecătoria Galaţi cu propunere de arestare preventivă, judecătorii emiţând  pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Cercetările sunt continuate de poliţiştii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale Galaţi, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Jaf la o bancă din Capitală. Atacatorul a reuşit să fugă cu 10.000 de lei înainte de pornirea alarmei

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările