Un şofer a fost atât de beat încât a intrat în autospeciala Poliţiei, după ce oamenii legii i-au făcut semn să oprească

Un şofer a fost atât
de beat încât a intrat în autospeciala Poliţiei, după ce oamenii legii i-au
făcut semn să oprească

Foto: arhiva Adevărul

Un bărbat de 47 de ani a produs un accident rutier şi a fugit de la locul faptei, dar pe drum a dat peste o patrulă de la Poliţia Rutieră, însă pentru că era prea beat, nu a reuşit să evite nici maşina Poliţiei, pe care a acroşat-o cu autovehiculul pe care îl conducea.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pe 18 mai, poliţiştii postului de Poliţie Vlădeşti au depistat în trafic, pe un drum comunal din localitate, la volanul unui autoturism, un bărbat de 47 ani care, cu puţin timp înainte, circulând pe raza aceleiaşi localităţi, acroşase cu partea laterală stânga un alt autoturism care mergea regulamentar, pe sensul opus.

”Din impact au rezultat doar pagube materiale, dar bărbatul a părăsit locul accidentului, deplasându-se spre ieşirea din satul Brăneşti. Ajuns în dreptul echipajului de Poliţie care a efectuat semnale de oprire, conducătorul auto şi-a continuat deplasarea, acroşând autospeciala poliţiştilor, staţionată pe sensul de mers opus”, a declarat comisarul şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Cu ocazia verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliţiei, s-a constatat că bărbatul nu deţine permis de conducere. Mai mult, fiind testat alcoolscopic, a rezultat o valoare de 1,17 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe 19 mai, bărbatul a fost prezentat Judecătoriei Târgu Bujor cu propunere de arestare preventivă, instanţa dispunând faţă de acesta măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile. Bărbatul este cercetat acum pentru conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi conducere sub influenţa alcoolului.

O zi mai târziu, poliţiştii Serviciului Rutier Galaţi au depistat, pe D.E. 581, un alt conducător auto aflat la volan sub influenţa alcoolului şi fără a poseda permis de conducere. Bărbatul în vârstă de 53 ani, a condus autoturismul din direcţia comunei Cosmeşti către municipiul Tecuci şi, fiind oprit în trafic de poliţişti şi testat alcooscopic, a prezentat o concentraţie de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, în urma verificărilor, poliţiştii au constatat că bărbatul nu este posesor de permis auto. Şi în acest caz, oamenii legii au deschis un dosar penal pentru conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi conducere fără permis.

Pe 20 mai, poliţiştii Biroului Rutier au oprit în trafic, pe drumul de centură de pe raza comunei Schela, un autoturism condus de un tânăr de 26 ani, din localitate. Întrucât poliţiştii au constatat că acesta emană halenă alcoolică, l-au testat alcoolscopic, rezultatul fiind 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice şi stabilirea concentraţiei de alcool în sânge, iar oamenii legii au deschis un dosar penal pe numele lui pentru conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

În aceeaşi zi, poliţiştii Biroului Rutier Tecuci au depistat, pe strada Gheorghe Petraşcu din localitate, un bărbat de 46 ani, din municipiul Galaţi, aflat la vlanul autoturismului, sub influenţa alcoolului. Testul alcoolscopic a relevat o concentraţie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care bărbatul a fost condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice, şi acesta fiind cercetat acum pentru conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

citeste totul despre: