Şoferii nesimţiţi au pus stăpânire pe străzile şi trotuarele din Galaţi GALERIE FOTO

Şoferii nesimţiţi au pus stăpânire pe străzile şi trotuarele din Galaţi GALERIE FOTO

Maşină parcată ilegal în faţa Tribunalului Galaţi

În ultima vreme, legile par să fi devenit facultative pentru şoferii din Galaţi, care îşi parchează maşinile fără niciun fel de jenă în locuri unde până şi oprirea este interzisă. Reporterii "Adevărul" au făcut un raid în locuirle unde se întâmplă cel mai frecvent astfel de lucruri.

Cel mai „fierbinte" loc este zona din faţa Palatului de Justiţie, acolo unde, zilnic, sunt parcate 15-20 de maşini, exact sub semnele care arată că oprirea este interzisă. Poliţiştii, deşi roiesc prin zonă, se fac că nu le văd, deoarece bolizii aparţin unor persoane influente: fie judecători, fie avocaţi.

Persoanele venite cu treburi la Palatul de Justiţie se declară foarte supărate pe toleranţa manifestată faţă de cei care parchează pe interzis. „Eu, dacă aş lăsa maşina aici, m-aş alege cu o amendă usturătoare. Însă la judecători şi procurori, poliţiştii n-au tupeu să se dea. Suntem egali doar pe hârtie. În rest, unii sunt lei, iar alţii căţei", spune Adrian Beldie (42 ani).

VEZI MAI JOS GALERIE FOTO


Şi în zona Mazepa 2 sunt mari probleme cu maşinile parcate de-aiurea. Astfel, la întersecţia străzilor Română şi Roşiori, un „tanc" de maşină ocupă trotuarul, zilnic, chiar pe colţ. Cum în apropiere este o grădiniţă, părinţii care îşi duc copiii acolo sunt nevoiţi să meragă pe carosabil, expunându-se astfel riscului unui accident.

„Asta e nesimţire! Zi de zi trebuie să cobor de pe trotuar ca să ocolesc hudubaia asta de maşină, împreună cu nepoţelul meu, pe care-l duc la grădiniţă. Maşinile merg pe trotuar, iar pietonii pe stradă. Halal de România!", ne-a spus Maria Negru (68 ani).

Şi în zona Ancora sau în apropierea de spitalul judeţean, şoferii obişnuiesc să invadeze trotuarele sau să parcheze în zone unde nu au voie.

O situaţie aparte o reprezintă staţiile de autobuz din Ţiglina şi de la Potcoava de Aur, care în mod curent se transformă parţial în locuri de parcare, în ciuda interdicţiilor legale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările