Şcoala Gimnazială „Sfinţii Împăraţi” din Galaţi, prima escală în drumul spre Paralimpiada de la Rio 2016"

Şcoala Gimnazială „Sfinţii Împăraţi” din Galaţi, prima escală în drumul spre Paralimpiada de la Rio 2016

Marta Bencze este una dintre organizatoarele evenimentului. Foto: Adevărul

Evenimentul va avea loc luni şi va fi organizat de Asociaţia „Atelierul de Idei” şi Clubul Sportiv AKTIV Bucureşti în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „Sfinţii Împăraţi” Galaţi. Este de fapt un training de introducere în disciplina sportivă tirul cu arcul, precum şi un concurs la care vor participa persoanele cu dizabilităţi care au beneficiat de curs.

Ştiri pe aceeaşi temă

La eveniment vor participa 10 persoane cu dizabilităţi fizice din mun. Galaţi şi 10 elevi ai Şcolii Gimnaziale „Sfinţii Împăraţi” Galaţi, care vor da startul derulării activităţilor din cadrul programului „Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!", ce se va desfăşura în perioada 7-11 aprilie, 2014.

Evenimentul este prima acţiune de acest gen destinată persoanelor cu dizabilităţi fizice din municipiul Galaţi.
Clubul Sportiv AKTIV, pe lângă sportivi de performanţă, amatori şi juniori, a cooptat şi un grup de persoane cu dizabilităţi fizice pentru a participa la antrenamente şi competiţii din ţară.

Clubul AKTIV a înfiinţat CARAVANA PRIETENIEI ce presupune deplasarea cu echipament şi instructori specializaţi în munca cu persoanele cu dizabilităţi în 5 oraşe pilot (Constanţa, Galaţi, Ploieşti, Sibiu şi Turnu Măgurele) şi împreună cu reprezentanţii ONG-urilor locale va ajuta la organizarea unor antrenamente şi concursuri de tir cu arcul.

În fiecare oraş în parte, acţiunea va demara cu o introducere (training) în acest sport – tir cu arcul, unde instructorii îi vor învăţa pe cursanţi poziţia corectă a arcaşului pentru ca beneficiarii acestui sport să capete încredere şi să adune un punctaj cât mai mare în timpul concursurilor viitoare.
În vederea derulării cu succes a acestui proiect în Galaţi, Clubul Sportiv AKTIV a încheiat un parteneriat cu Asociaţia „Atelierul de Idei”.

Tirul cu arcul este sport olimpic începând cu anul 1900. În România, acest sport a fost mai puţin practicat dar, prin eforturi considerabile, clubul AKTIV a contribuit substanţial la o dinamică rapidă a tirului cu arcul în ultimii ani.

Acest proiect se derulează cu sprijinul Universităţţii „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: