Şase bărbaţi au fost achitaţi definitiv după ce au violat o copilă de 16 ani. Judecătorii au luat de bune scuzele violatorilor

Şase bărbaţi au fost achitaţi definitiv după ce au violat o copilă de 16 ani. Judecătorii au luat de bune scuzele violatorilor

Grigoraş Marian Foto: arhivă Adevărul

Curtea de Apel Galaţi a pronunţat o decizie de neînţeles, achitând şase bărbaţi acuzaţi că în iunie 2014 au violat o minoră de 16 ani. Instanţa a dat crezare violatorilor, care au declarat că fata era prostituată şi nu s-au înţeles la preţ.

Mulţi infractori reuşesc, din păcate, să scape de consecinţele penale ale faptelor pe care le-au comis, iar unii dintre ei nu sunt condamnaţi nici când probele sunt evidente.
 
În urma unei plângeri depuse la Poliţie de o minoră din Galaţi, şase indivizi, respectiv Panait George, Grigoraş Marian, Bacău Florin, Ivan Cristian, Stratulat Alin şi Oprea Auraş, au fost puşi sub acuzare pentru viol pe 11 iulie 2014. 

Prima decizie stranie în proces a venit la Judecătoria Galaţi, care i-a judecat pe toţi în libertate, fără să ia măcar o măsură preventivă împotriva lor pe perioada procesului penal. După doi ani de judecată, a venit şi verdictul instanţei, care i-a lăsat fără cuvinte pe părinţii şi apropiaţii victimei. 

Cei şase bărbaţi au fost achitaţi de acuzaţia de viol, deşi în certificatul medico-legal se menţionează că minora a fost bătută şi violată. Instanţa a dat crezare explicaţiilor aduse de agresori, care au susţinut că adolescenta este prostituată şi s-au ales cu plângeri penale pentru că nu s-au înţeles la preţ. 

Sentinţa Judecătoriei Galaţi a fost atacată cu apel de Parchet, dar Curtea de Apel Galaţi a menţinut verdictul primei instanţe pe 15 decembrie, după ce i-a reaudiat pe martorii care au asistat la cele întâmplate. Singura veste bună este că unul dintre violatori va merge totuşi la închisoare. Grigoraş Marian a fost condamnat la 5 ani de închisoare într-un alt dosar penal, tot pentru viol.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările