Şapte drumuri din judeţul Galaţi sunt în continuare închise din cauza zăpezii viscolite. Două localităţi, fără curent

Şapte drumuri din judeţul Galaţi sunt în continuare închise din cauza zăpezii viscolite. Două localităţi, fără curent

Doar şapte drumuri judeţene mai sunt închise FOTO Adevărul

Toate cele şapte căi de comunicaţie blocate de nămeţi sunt din categoria drumurilor judeţene de importanţă secundară. Pe toate drumurile naţionale care traversează judeţul Galaţi se circulă fără restricţii. Toate liceele, şcolile şi grădiniţele din judeţ sunt închise luni şi marţi din cauza temperaturilor foarte scăzute.

Luni, 9 ianuarie 2017, la ora 8,00, potrivit datelor centralizate la nivelul Centrului Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiilor, problemele cu alimentarea cu energie electrică din satele judeţului Galaţi fuseseră rezolvate în cea mai mare parte.

Deocamdată, mai este afectată parţial doar alimentarea cu energie electrică în satele Ciureştii Noi (comuna Bălăşeşti) şi Berheci (comuna Gohor), însă conducerea Electrica dă asigurări că în scurt timp (cel mult 2 ore) avaria va fi rezolvată.  

Ultimul dintre drumurile naţionale cu probleme, DN24D (Galaţi-Cuca-Vârlezi-Bîrlad) a fost redat traficlui în condiţii de siguranţă, aseră fiind ridicate toate restricţiile de tonaj.

Mai sunt închise şapte segmente de drumuri judeţene:

DJ242D Băneasa – Suceveni (20km);
DJ242A Bereşti-Meria - Cavadineşti (20km);
DJ242E Roşcani – Oancea (20km);
DJ 243A sector Cerţeşti – Pochidia;
DJ251G Corni – Vărlezi;
DJ253 Umbrăreşti - Cudalbi –Băleni (50km);
DJ254  Iveşti–Călmăţui (10km).

Pe toate acestea se acţionează cu utilaje de deszăpezire şi se speră că în cursul zilei de azi vor fi redeschise traficului.

Sunt impracticabile, în continuare, câteva zeci de drumuri comunale secundare (cu impact minor asupra comunităţlor umane), a căror desfundare cade în sarcina primăriilor. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările