UPDATE FOTO Jocul morţii loveşte şi la Galaţi. Şapte copii dintr-un sat s-au automutilat din cauza jocului „Balena albastră”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorii au descoperit că elevii se automutilaseră în urma unui control de rutină la uniforme. Unul dintre copii a fost surprins de părinţi jucând ”Balena albastră”, dar ceilalţi adolescenţi nu au recunoscut nimic, deşi aveau tăieturi pe antebraţe.

Şapte elevi de la şcoala generală din comuna Braniştea, judeţul Galaţi, au intrat în atenţia autorităţilor după ce s-a descoperit că au răni pe mâini a căror origine refuzau să o dezvăluie.

Potrivit primarului comunei, Marian Adămache, doi dintre copii au recunoscut că au intrat pe reţeaua de socializare pe care se desfăşoară jocul „Balena albastră” (se numeşte VK şi este echivalentul rusesc al Facebook), s-au înscris acolo şi au început să parcurgă misiunile, inclusiv câteva care presupuneau să-şi cresteze braţele cu lama.

Ulterior, alţi cinci elevi au fost atraşi în joc, ajugând şi ei să se automutileze. Rănile nu sunt foarte adânci, nu necesită spitalizarea copiilor, însă situaţia a declanşat îngrijorare atât în mica aşezare rurală, cât şi la nivelul administraţiei judeţene.

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) şi Poliţia au anunţat că au declanşat anchete legate de împrejurările în care s-au întâmplat lucrurile.

Vom reveni cu un reportaj de la faţa locului.

UPDATE ORA 15,56

Autorităţile şcolare din localitatea gălăţeană Braniştea sunt în alertă maximă după ce profesorii au constatat că şapte adolescenţi, elevi în clasa  a V-a şi a VI-a, s-au tăiat cu obiecte ascuţite, posibil cuţite, pe antebraţe după ce au jucat ”Balena albastră”.

Acest lucru a ieşit la iveală după ce dascălii au efectuat un control la uniforme pe 21 martie. ”Şapte copii sunt tăiaţi la mână. Sunt tăieturi drepte, pe antebraţ. Am chemat imediat părinţii, iar în urma discuţiilor am aflat că unul dintre aceştia şi-a surprins copilul jucând ”Balena albastră”. Ceilalţi părinţi au aflat de la noi despre joc şi automutilare. Ceilalţi şase copii nu au recunoscut că au jucat acest joc, dar au tăieturi pe antebraţe”, ne-a declarat Mariana Toma, directorul şcolii gimnaziale ”Unirea” din Braniştea.

image

Directorul şcolii din Braniştea, profesoara Mariana Toma FOTO Valentin Trufaşu

Conducerii şcolii a anunţat Poliţia, care a demarat o anchetă. Oamenii legii i-au audiat atât pe elevii care s-au automutilat, cât şi pe părinţii acestora, la discuţii asistând şi un psiholog, care a oferit consiliere de specialitate.

În urma celor întâmplate, colegiul profesoral din Braniştea a decis ca elevii să fie supravegheaţi şi în pauze. La şcoala gimnazială din Braniştea învaţă 150 de copii la gimnaziu şi 160 de copii la ciclul primar. Profesorii au organizat mai multe şedinţe cu părinţii, informându-i despre jocul ”Balena albastră” şi pericolul pe care îl reprezintă acesta pentru adolescenţi.

”Cred că nu ar trebui să ne mai referim la ”Balena albastră” ca la un joc, ci ca la un lucru extrem de periculos, cum şi este de altfel. Spun asta pentru că elevii aud acest lucru şi le stârneşte mai mult curiozitatea. Cei mai vulnerabili sunt copiii de 12-13 ani”, susţine Mariana Toma, directorul şcolii din Braniştea.

Ce spun psihologii despre macabrul joc „Balena albastră”

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite