Şantierul Naval Damen şi Combinatul Siderurgic i-au premiat pe elevii geniali din Galaţi. Ce sume au primit copiii

Şantierul Naval Damen şi Combinatul Siderurgic i-au premiat pe elevii geniali din Galaţi. Ce sume au primit copiii

Imagine de la Gala de premiere a olimpicilor din Galaţi FOTO AMG

Gala prin care cele două mari companii cu sediul în Galaţi recompensează performanţa în educaţie a ajuns deja la cea de-a cincea ediţie. Premiile oferite sunt cele mai mari de acest tip din România.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru al cincilea an consecutiv, cei doi piloni principali ai economiei locale au premiat elevii  cu rezultate  remarcabile la învăţătură din judeţul nostru. 

Ocupanţii primelor trei locuri ai olimpiadelor şcolare la nivel naţional şi membrii loturilor naţionale (în total, 69 de elevi) au fost recompensaţi în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Teatrul Muzical „Nae Leonard‟, după care, împreună cu profesorii şi invitaţii lor, au asistat la un spectacol muzical. Conform organizatorilor evenimentului, premiile oferite sunt cele mai mari de acest tip din România.

Premiile I a fost recompensate cu câte 2.200 de lei, în timp ce calificarea în lotul internaţional şi premiile II au primit câte 2.000 de lei. Elevii care au ocupat locul III s-au bucurat de un premiu de 1.800 de lei. Pentru premii şi calificare în loturile internaţionale sumele s-au cumulat, beneficiari fiind doi elevi, Fabrizio Jiglău de la Şcoala Nr. 29 şi Daria Hărăbor de la CNVA, care au luat Premiul I la Astronomie şi s-au calificat în lotul pentru faza internaţională.
 
De asemenea, s-au acordat premii de echipă pentru câştigătorii Premiului al II-lea la Naţionala de oină, elevii de la Şcoala din Rădeşti, care au primit câte 800 de lei pentru fiecare jucător. Anul acesta Şcoala din Munteni a reuşit să urce pe scena premierilor două echipe, fiecare cu premiul I la Naţionala de rugby tag, Combinatul Siderurgic şi Damen acordându-i fiecărui jucător câte 1.000 de lei.
 
Un premiu special a primit eleva Oana Delia Dudău, calificată la Campionatul European de triatlon. Trebuie amintit că şi cadrele didactice care i-au pregătit pe aceşti elevi au primit recunoaştere: câte un trofeu şi flori. 

„Suntem bucuroşi să continuăm - împreună cu partenerii noştri de la Damen - recompensarea elevilor excepţionali din comunitatea noastră. Sunt plăcut surprins că, în acest an, avem rezultate bune la discipline diverse, mai ales la cele tehnice şi tehnologice, dar şi în domenii precum limbi străine, arte, sport sau astrofizică. Pentru noi este un semnal bun, având în vedere că dorim să reţinem alături de noi tineri bine pregătiţi şi pasionaţi. Viitorul arată luminos, dacă ne uităm la aceşti copii", a declarat Bogdan Grecu, director general al Combinatului Siderurgic din Galaţi.

„De 5 ani încoace, Şantierul Naval Damen şi Combinatul Siderurgic din Galaţi îşi dau mâna pentru a recompensa realizările vrednicilor premianţi din judeţul nostru, elevi cu rezultate deosebite la olimpiadele şcolare. Cu gândirea lor iscoditoare, dar şi cu multă muncă, având mereu de partea lor dedicaţia şi îndrumarea dascălilor, aceşti tineri cu potenţial imens ne întăresc nădejdea în viitorul nostru, atât al şantierului, cât şi al comunităţii locale. Acţiunea de astăzi face parte, alături de multe altele asemenea, din programul nostru de responsabilitate socială şi reflectă amploarea pe care o acordăm segmentului educaţiei şi valorificării resursei umane”, a declarat Rino Brugge, director general al Şantierului Naval Damen Galaţi.

Cele două companii şi-au consolidat parteneriatul şi în cadrul altor proiecte educaţionale locale, aducȃnd astfel constanţă în susţinerea tinerei generaţii din Galaţi. 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările