Şantierul Damen de la Galaţi concurează cu alte patru companii pentru construcţia corvetelor militare cu care va fi dotată armata

Şantierul Damen de la
Galaţi concurează cu alte patru companii pentru construcţia corvetelor militare
cu care va fi dotată armata

Foto: arhivă Adevărul

Constructorii de nave care au intrat în competiţie cu şantierul de la Galaţi sunt ThyssenKrupp Marine Systems Germania, Naval Group Franţa în asociere cu Şantierul Naval Constanţa, STM Turcia şi grupul Italian Fincantieri, proprietar al şantierelor navale de la Tulcea şi Brăila.

Ştiri pe aceeaşi temă

După ce în luna februarie a acestui an, Guvernul a adoptat o hotărâre de guvern prin care armata poate cumpăra patru corvete mutifuncţionale, primind fonduri şi pentru modernizarea a două fregate tip T22R din dotarea forţelor navale, mai mulţi companii navale s-au înscris în competiţia pentru câştigarea licitaţiei.

Pe lângă Şantierul Damen de la Galaţi, şi-au manifestat interesul de a construi cele patru corvete militare, ThyssenKrupp Marine Systems Germania, Naval Group Franţa în asociere cu Şantierul Naval Constanţa, STM Turcia şi grupul Italian Fincantieri, proprietar al şantierelor navale de la Tulcea şi Brăila. Investiţia totală se cifrează la aproximativ 1,6 miliarde de euro, iar corvetele ar urma să fie construite în următorii şapte ani.

Şantierul Naval Damen de la Galaţi a fost selectat în noiembrie 2016 să construiască cele patru corvete militare, dar după alegeri, noul executiv a abrogat hotărârea adoptată de Guvernul Cioloş pe motiv că achiziţia nu fusese aprobată în prealabil de Parlament.

citeste totul despre: