
Whoopie Ice, îngheţata delicioasă pe bază de zer concentrat şi delactozat cu prune şi gutui, a câştigat trofeul Ecotrophelia România. Whoopie Ice este o îngheţată cu conţinut bogat de fibre, pe de o parte, dar cu un conţinut redus de zahăr.
Echipa de studenţi şi profesori de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi a reuşit să valorifice cu succes zerul rezultat în urma fabricării unor brânzeturi şi să realizeze această îngheţată, adresată inclusiv celor care suferă de intoleranţă la lactoză. Dacă mai adăugăm şi faptul că produsul conţine gutui şi prune, realizăm că avem de-a face cu ceva delicios.
Ideea a apărut anul trecut şi de atunci echipa de studente, Ana-Georgiana Popa, Alina-Marina Chirilă şi Adelina Pricope, coordonată de cadrele didactice profesorul Daniela Borda, şeful de lucrări Iulia Bleoancă şi doctorandul Florentina Bucur, a lucrat în permanenţă.
Acest succes este posibil în primul rând datorită eforturilor studenţilor şi profesorilor de la SIA, dar nu trebuie neglijată şi baza materială complexă de care dispune această facultate. Infrastructura permite astfel obţinerea unor produse din tehnologii diferite, cum ar fi carne, lapte, bere sau zaharoase.
Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: