Îngheţata bogată în fibre, cu un conţinut redus de zahăr, a câştigat Ecotrophelia România 2018. Produsul se adresează şi persoanelor intolerante la lactoză

Îngheţata bogată în fibre, cu un conţinut redus de zahăr, a câştigat Ecotrophelia România 2018. Produsul se adresează şi persoanelor intolerante la lactoză

Echipa câştigătoare de la Ecotrophelia Foto: UGAL

Whoopie Ice, îngheţata delicioasă pe bază de zer concentrat şi delactozat cu prune şi gutui, a câştigat trofeul Ecotrophelia România. Whoopie Ice este o îngheţată cu conţinut bogat de fibre, pe de o parte, dar cu un conţinut redus de zahăr.

Ştiri pe aceeaşi temă

Echipa de studenţi şi profesori de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi a reuşit să valorifice cu succes zerul rezultat în urma fabricării unor brânzeturi şi să realizeze această îngheţată, adresată inclusiv celor care suferă de intoleranţă la lactoză. Dacă mai adăugăm şi faptul că produsul conţine gutui şi prune, realizăm că avem de-a face cu ceva delicios.

Ideea a apărut anul trecut şi de atunci echipa de studente, Ana-Georgiana Popa, Alina-Marina Chirilă şi Adelina Pricope, coordonată de cadrele didactice profesorul Daniela Borda, şeful de lucrări Iulia Bleoancă şi doctorandul Florentina Bucur, a lucrat în permanenţă. 

Acest succes este posibil în primul rând datorită eforturilor studenţilor şi profesorilor de la SIA, dar nu trebuie neglijată şi baza materială complexă de care dispune această facultate. Infrastructura permite astfel obţinerea unor produse din tehnologii diferite, cum ar fi carne, lapte, bere sau zaharoase.

 
Să mai spunem şi faptul că Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi a participat, din 2012 încoace, la toate cele 7 ediţii Ecotrophelia România, obţinând rezultate foarte bune:
- 2012 - locul I
- 2013 - locul al II-lea
- 2014 - locul al II-lea
- 2015 - premiul pentru cel mai bun produs inovator
- 2016 - locul al II-lea şi premiul pentru cel mai bun produs inovator
- 2017 - locul I.
 
Anul acesta, în competiţia Ecotrophelia România, organizată de Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor au fost înscrise nouă centre universitare, cu un total de 16 echipe.
 
Clasamentul final al concursului a fost următorul:
1. Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi – WHEY4FUN - Whoopie Ice
2. USAMV Bucureşti– Bucharest Ice Breakers - Trufelia
3. Universitatea Stefan cel Mare Suceava – Biovigold - Douce Citrouille
 
Câştigătorii fazei naţionale a competiţiei vor reprezenta acum România la concursul internaţional "Ecotrophelia Europe", care va avea loc la Paris, în perioada 21-22 octombrie. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările