Închisoare pe viaţă pentru recidivistul care a violat şi omorât în bătaie o bătrână. „Părea călcată de tren, nu victima unei agresiuni“

Închisoare pe viaţă pentru recidivistul care a violat şi omorât în bătaie o bătrână. „Părea călcată de tren, nu victima unei agresiuni“

Foto: arhivă Adevărul

Judecătorii i-au aplicat pedeapsa maximă prevăzută de lege unui tânăr de 24 de ani care  a supus o bătrână de 82 de ani la chinuri inimaginabile, pentru ca apoi să o batjocorească şi să o lase să moară într-o toaletă chiar în ziua de Paşte.

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat la închisoare pe viaţă, pe 24 mai, pe un tânăr de 24 de ani, care a comis una dintre cele mai înfiorătoare crime din istoria recentă a judeţului Galaţi. Decizia judecătorilor este definitivă.

Nicolae Irinoiu Negoiţă este cunoscut cu antecedente penale, fiind condamnat anterior pentru furt şi vătămare corporală gravă. Violul şi crima înfiorătoare au avut loc în comuna gălăţeană Iveşti, chiar în ziua de Paşte.

O bătrână în vârstă de 82 de ani, din localitate, a fost găsită pe 8 aprilie 2018, în jurul orei 17,30, aproape fără suflare, într-o baltă de sânge, în toaleta din curtea bisericii. Oribila descoperire a fost făcută chiar de către soţia preotului paroh, care a intrat în toaletă după ce i s-a părut că aude nişte zgomote suspecte, iar la vederea corpului mutilat al femeii a alertat imediat autorităţile, la 112. 

Bătrâna a fost resuscitată şi transportată la Spitalul Judeţean din Galaţi, în comă, semne vitale foarte slabe şi activitatea cerebrală aproape nulă. În ciuda eforturilor medicilor, bătrâna a murit însă din cauza leziunilor foarte grave, care i-au afectat majoritatea organelor interne. Medicii legişti au stabilit că, pe lângă rănile provocate de loviturile extrem de dure, victima fusese şi violată.

„Era pur şi simplu strivită. Părea călcată de tren, nu victima unei agresiuni din partea unui om”, ne-a spus unul dintre medicii care au examinat trupul bătrânei. Poliţiştii şi procurorii l-au reţinut pe autorul atacului chiar în cursul zilei de 8 aprilie, iar în prima fază acesta a negat vehement faptele.

Pus în faţa probelor, acesta nu a mai putut însă nega faptul că a violat-o şi a lovit-o pe femeie. Agresorul este consătean cu victima şi fusese eliberat condiţionat din închisoare înainte de comiterea crimei. Iniţial a fost arestat pentru tentativă de omor calificat şi viol, dar ulterior procurorii au schimbat încadrarea juridică în omor calificat. 

Raportul de autopsie arată că agresorul a manifestat o ferocitate deosebită în aplicarea loviturilor asupra victimei. A lovit-o cu pumnii în zona feţei, în zona frontală şi în zona pieptului, provocându-i mai multe fracturi costale şi leziuni ale organelor interne. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: