Începutul anului bisericesc la Dunărea de Jos: mâncare şi ajutoare băneşti pentru aproape 1.000 de sărmani

Începutul anului bisericesc la Dunărea de Jos: mâncare şi ajutoare băneşti pentru aproape 1.000 de sărmani

Imagine de la slujba religioasă FOTO Costiuc Petrică

Campania socială complementară activităţilor religioase prilejuite de sărbătorirea hramului a fost organizată de parohia „Sf. Vasile cel Mare şi Sf. Dionisie Exiguul”, în colaborare cu Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Ştiri pe aceeaşi temă

În ziua de 1 septembrie 2017, odată cu începutul noului an bisericesc, s-a sărbătorit hramul bisericii „Sf. Vasile cel Mare şi Sf. Dionisie Exiguul“, din municipiul Galaţi.

Sărbătoarea a debutat în ajun prin oficierea, la ceas de seară, a Vecerniei cu Litie şi Acatistul Mântuitorului Iisus Hristos şi a continuat a doua zi prin săvârşirea sfintei Liturghii de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Casian, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de corala bisericii, alcătuită din tineri elevi şi studenţi din parohie.
La eveniment au participat profesori, oameni de cultură din municipiu şi credincioşi ai parohiei, dar şi din alte parohii din oraş.

Biserica desfăşoară ample programe cu copiii şi tinerii parohiei, în cadrul programului naţional „Hristos împărtăşit copiilor“. De remarcat este atât lucrarea edilitar-gospodărească deosebită, realizată la această parohie în ultimii ani, cât şi cea social-filantropică.

Cu prilejul sărbătoriri hramului, parohia „Sf. Vasile cel Mare şi Sf. Dionisie Exiguul” a asigurat masa de prânz bătrânilor aflaţi în două instituţii de ocrotire socială, au fost acordate ajutoare financiare bolnavilor şi familiilor sărace aflate în evidenţele speciale ale parohiei şi au fost organizate cursuri de şah şi activităţi educative în cadrul unui club de lectură, pentru elevi cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani.

După Sfânta Liturghie s-a oficiat slujba de Te Deum pentru începutul noului an bisericesc, precum şi slujba de pomenire a ctitorilor adormiţi în Domnul.

La final toţi invitaţii, slujitori, credincioşi, tineri şi copiii au fost invitaţi la masă, pentru eveniment fiind pregătite peste 600 de pachete cu alimente.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările