Începe GalMed, congresul care reuneşte studenţi, farmacişti, medici rezidenţi, medici dentişti, asistenţi medicali şi moaşe din ţară şi străinătate

Începe GalMed,
congresul care reuneşte studenţi, farmacişti, medici rezidenţi, medici
dentişti, asistenţi medicali şi moaşe din ţară şi străinătate

Foto: arhivă Adevărul

Evenimentul ajuns la a IX-a ediţie a devenit deja o tradiţie, fiind organizat de Societatea Studenţilor Medicinişti Galaţi, în parteneriat cu Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi şi Facultatea de Medicină şi Farmacie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Evenimentul ştiinţific şi educaţional se va desfăşura în perioada 21-24 martie 2019, iar cele patru zile de congres vor fi destinate atât conferinţelor şi workshop-urilor pe teme de interes actual din domeniul sănătaţii, cât şi prezentărilor de lucrări ştiinţifice. Sunt aşteptaţi să participe studenţi, farmacişti, medici rezidenţi, medici dentişti, dar şi asistenţi medicali şi moaşe, la una din cele trei secţiuni, respectiv: Medicină Generală, Asistenţă Medicală Generală şi Moaşe, Medicină Dentară şi Farmacie, fiecare având câte două subsecţiuni: prezentări orale şi postere.

Printre scopurile congresului se numără: crearea unui eveniment cu rolul de a încuraja implicarea studenţilor, farmaciştilor, medicilor dentişti, medicilor rezidenţi şi asistenţilor în activităti de cercetare, completarea pregătirii practice pe care o dobândesc studenţii de-a lungul timpului; îmbunătăţirea cunoştinţelor şi tehnicilor medicale, recunoaşterea valorii ştiinţifice şi încurajarea îmbunătăţirii continue prin selectarea şi premierea celor mai bune lucrări.

„Proiectul îşi propune să fie o formă deosebită de comunicare, cunoaştere şi schimb de experienţă pentru participanţi. Se doreşte încurajarea studenţilor să redacteze şi să prezinte lucrări ştiinţifice, să facă publice rezultatele obţinute în urma studiilor clinice şi cercetărilor la care au contribuit, cât şi să promoveze un ghid de bune practici în domeniul medical, subliniind cele mai importante idei enunţate în cadrul discuţiilor între reprezentaţi de seamă ai sistemului de sănătate din România şi cei care sunt mai noi în branşă. La această ediţie numărul de participanţi a fost estimat la peste 400 de studenţi, farmacişti, medici dentişti, medici rezidenţi, asistenţi medicali şi moaşe, la care se adaugă şi invitaţii noştri de seamă.”, a declarat Daniela Mihalcia, organizatorul principal al evenimentului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: