Încep testele pe Dunăre în cadrul proiectului CO-WANDA. Aplicanţii vor să vadă cum pot gestiona deşeurile generate de nave

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La final, rezultatele vor fi analizate şi ulterior integrate în draft-ul convenţiei internaţionale de management a deşeurilor generate de nave pe Dunăre.

Proiectul CO-WANDA (Convention for Waste Management for Inland Navigation on the Danube), finanţat prin Programul de Cooperare Transnaţională Sud Estul Europei, are ca principal obiectiv realizarea unor lucrări preliminare  pentru elaborarea unui tratat cu valoare legală care ar urma să includă liniile directoare pentru managementul deşeurilor de Ia nave pe Dunăre.

Proiectul CO-WANDA este structurat pe trei nivele distincte: îmbunăţătirea sistemului de management al deşeurilor generate de nave, implementarea de acţiuni pilot pentru analizarea sistemului de finanţare a serviciilor de colectare şi gestionare a deşeurilor şi aplicarea sistemului  de informare fluvială ca instrument suport pentru managementul deşeurilor generate de nave şi pregătirea unei convenţii internaţionale pentru managementul deşeurilor generate de nave pe Dunăre.
 
Consorţiul proiectului reuneşte 12 parteneri din nouă ţări danubiene, atât din spaţiul UE (Austria, Slovacia, Ungaria, România, Bulgaria), din spaţiul non-UE (Ucraina şi Republică Moldova), dar şi ţări în curs de aderare în cadrul Uniunii Europene (Croaţia şi Serbia).
 
"Scopul implementării acestor ţeste este de a furniza informaţii şi date asociate diferitelor modele de finanţare indirectă aplicate de partenerii de proiect în legătură cu serviciile de colectare, preluare, depozitare temporară, eliminare deşeuri generate de nave, astfel încât acestea să fie analizate şi ulterior integrate în draft-ul convenţiei internaţionale de management a deşeurilor generate de nave pe Dunăre, ce va fi realizată în cadrul proiectului CO-WANDA", spune managerul de proiect, Gina Mirea.
 
Conform activităţilor planificate, în perioada 9-10 aprilie APDM SA Galaţi va organiza o întâlnire a responsabililor de pachete de lucru, o vizită de studiu în portul Galaţi, precum şi un work-shop pentru transferul de „know-how” cu privire Ia acţiunile pilot pentru managementul deşeurilor generate de nave. 

Galaţi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite