Încep manevre militare NATO în Poligonul Smârdan. La exerciţiul multilateral vor participa militari români şi americani

Încep manevre militare NATO în Poligonul Smârdan. La exerciţiul multilateral vor participa militari români şi americani

FOTO Adevărul

Comandamentul Forţelor Navale americane pentru zona Europa/Africa a anunţat că militari din ţări membre NATO şi asociate, inclusiv din Statele Unite, România şi Republica Moldova, vor participa la exerciţii multilaterale în Poligonul Smârdan, situat în judeţul Galaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Membri ai Forţelor navale americane şi militari din cadrul contingentului american de la Marea Neagră vor participa în perioada 9 - 16 mai,  în Poligonul Smârdan (judeţul Galaţi), la modulul de pregătire „Platinum Eagle 2016", din cadrul exerciţiului Black Sea Rotational Force 16 (BSRF).

La acest modul de pregătire participă 350 de militari din Bulgaria, Marea Britanie, Republica Moldova, România, Serbia şi Statele Unite ale Americii, Armata României fiind  reprezentată de 120 de militari din Forţele Terestre aparţinând Batalionului 300 Infanterie Mecanizată „Sfântul Andrei” din Galaţi.

Obiectivul principal al exerciţiului este antrenarea în comun a subunităţilor participante, într-o concepţie unitară, pentru menţinerea capacităţii operaţionale şi creşterea interoperabilităţii.

 BSRF-16 este un exerciţiu anual, condus de Comandamentul Forţelor Infanteriei Marine ale SUA care sunt dislocate în Europa şi Africa, ce se desfăşoară în zona Mării Negre, în Balcani şi în regiunea Caucazului. Acesta are drept scop creşterea nivelului de interoperabilitate, prin antrenarea în comun a militarilor în vederea participării la operaţii de menţinere a păcii şi de contra-insurgenţă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările