Încă o şcoală gimnazială din Galaţi va fi reabilitată termic. Lucrările vor costa 2,9 milioane de lei

Încă o şcoală gimnazială din Galaţi va fi reabilitată termic. Lucrările vor costa 2,9 milioane de lei

Şcoala Gimnazială Iulia Haşdeu din Galaţi FOTO Arhivă

Proiectul se referă la Şcoala Gimnazială Iulia Haşdeu, lucrările urmând să fie gata  în toamna lui 2019. Municipalitatea din Galaţi a anunţat că în afara celor trei proiecte de acest fel aflate în curs de implementare a mai depus alte 12 dosare de finanţare pentru infrastructura din educaţie, a căror valoare însumează peste 82 de milioane de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria municipiului Galaţi a anunţat că a încheiat un contract de finanţare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi cu Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Est pentru asistenţa financiară a proiectului „Anvelopare unităţi de învăţământ - Şcoala gimnazială Iulia Haşdeu”.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 3 - Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, iar obiectivul lui general este scăderea consumului de energie primară la clădirile publice şi scăderea producerii de gaze cu efect de seră.

„Proiectul vizează creşterea performanţei energetice a imobilului în care funcţionează Şcoala Gimnazială Iulia Haşdeu din municipiul Galaţi, cu efecte favorabile asupra calităţii mediului ambiental, a sănătăţii celor 352 de elevi şi îmbunătăţirea calităţii actului educaţional, prin reducerea consumurilor pentru încălzire şi scăderea sub 135 kW/mp/an a energiei consumate. În urma reducerii consumurilor energetice se va reduce amprenta de carbon a clădirii”, a informat Primăria Galaţi.

Mai pe înţelesul tuturor, la unitatea de învăţământ cunoscută gălăţenilor şi sub denumirea de „Şcoala 40” se vor monta geamuri şi uşi noi, se va face izolaţia exterioară, se va reface hidroizolaţia, se va repara subsolul, se va zugrăvi, vor fi schimbate caloriferele.

Valoarea totală eligibilă a contractului este de 2,9 milioane de lei (cu TVA), din care asistenţa financiară nerambursabilă solicitată reprezintă 2,47 milioane lei. Lucrările se vor încheia până la 31 octombrie 2019.

În actualul exerciţiu financiar, municipiul Galaţi are în curs de implementare trei proiecte pentru reabilitarea unităţilor de învăţământ şi au fost depuse pentru finanţare alte 12 proiecte de infrastructură educaţională în valoare totală de peste 82 de milioane de lei. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările