Încă două proiecte de investiţii de la Galaţi au primit finanţare de la Guvern. Suma este de peste 8,5 milioane de lei

Încă două proiecte de investiţii de la Galaţi au primit finanţare de la Guvern. Suma este de peste 8,5 milioane de lei

Cartierul Cantemir ar putea avea, în sfârşit, o staţie de epurare FOTO C Crângan

Finanţările aprobate vor rezolva două probleme foarte importante ale municipiului Galaţi, respectiv finalizarea staţiei de epurare pentru cartierul „Dimitrie Cantemir” şi modernizarea Colegiului Naţional Alexandru Ioan Cuza.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria Galaţi a informat că pe 7 decembrie 2017 s-au semnat două noi contracte de finanţare pentru investiţii de peste 8,5 milioane de lei nivelul oraşului. Autoritatea care alocă banii este Guvernul României, reprezentat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Internelor, prin Programul Naţional de Dezvoltare  Locală (PNDL).

Unul dintre proiectele finanţate astfel, cu suma de 2,9 milioane de lei, este mult-discutata şi controversata staţie de epurare din cartierul Dimitrie Cantemir (peste Siret), care ajunge astfel la cea de-a treia tentativă de construire. Prima tentativă, din timpul mandatului primarului Dumitru Nicolae, a făcut să dispară în neant 2,3 milioane de lei, cazul fiind anchetat în prezent de procurorii DNA. A doua tentativă este din mandatul lui Marius Stan, a costat bugetul local 480.000 de lei şi s-a concretizat cu o micro-staţie de epurare care nu face faţă situaţiei. Poate a treia oară va fi cu noroc.

Al doilea proiect ce va fi finanţat, cu 5,6 milioane de lei, este extinderea şi modernizarea campusului Colegiului Naţional Alexandru Ioan Cuza. Este vorba de noul campus, din Ţiglina 1, care a fost preluat de unitatea şcolară după ce vechiul sediu, din Centru, a fost retrocedat şi apoi predat proprietarilor.

Vă reamintim faptul că pe data de 9 noiembrie 2017, primarul municipiului Galaţi a semnat, cu aceeaşi autoritate, alte patru proiecte de investiţii în valoare totală de 14.024.299,85 lei. Primul dintre proiectele care primeşte finanţare guvernamentală este modernizarea strada Traian, pe tronsonul strada Venus – strada Al. Măcelaru (adică între Spitalul de Psihiatrie „Elisabeta Doamna” şi Barieră), suma alocată suplimentar fiind de 2.895.329, 91 lei, cu TVA.

Un alt proiect finanţat vizează modernizarea străzii Leonida Zamfirescu (pentru cei care nu ştiu, strada poartă numele primei femei inginer din Europa, născută la Galaţi) unde vin 4.096.339,94 lei, cu TVA. Un al treilea proiect vizează, cumva la pachet, străzile Dr.Alexandru Carnabel (între Basarabiei şi Vasile Alecsandri) şi Cerealelor (aceasta din urmă uneşte Carnabel cu Traian, pe lângă fostul sediu al Evidenţei Populaţiei şi al Poliţiei Rutiere), unde se vor cheltui 6.686.623 lei, cu TVA.

În fine, s-au alocat bani şi pentru reparaţii capitale la reţeaua de canalizare de la blocurile I1 – I2 de pe strada Domnească – 346.007 lei, cu TVA.

citeste totul despre: