Încă un bloc din Galaţi va fi reabilitat termic pe bani publici. Suma primită de la stat depăşeşte 500.000 de lei

Încă un bloc din Galaţi va fi reabilitat termic pe bani publici. Suma primită de la stat depăşeşte 500.000 de lei

FOTO Arhiva Adevărul

Proiectul constă în creşterea performanţei energetice a celor 44 de apartamente ale blocului G1 din cartierul Micro 18. Investiţia va avea efecte favorabile asupra calităţii mediului ambiental şi a sănătăţii locuitorilor, prin reducerea cu minim 40% a consumurilor pentru încălzire şi scăderea sub 90 kW/mp/an a energiei consumate.

Primăria Galaţi a anunţat că a semnat cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene contractul de finanţare nr. 939 din 27.12.2017 pentru proiectul „Creşterea performanţei energetice a blocului de locuinţe G1 aferent Asociaţiei de proprietari nr. 388 din municipiul Galaţi”, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 - Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon.

Obiectivul general al proiectului constă în sprijinirea îmbunătăţirii eficienţei energetice a clădirilor rezidenţiale din municipiul Galaţi ceea ce va conduce la reducerea consumului de energie contribuind astfel la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră.

Obiectivul specific al acestui proiect constă în creşterea performanţei energetice a celor 44 de apartamente ale blocului G1 din cartierul Micro 18 al municipiului Galaţi, cu efecte favorabile asupra calităţii mediului ambiental şi a sănătăţii locuitorilor, prin reducerea cu minim 40% a consumurilor pentru încălzire şi scăderea sub 90 kW/mp/an a energiei consumate. 

În urma reducerii consumurilor energetice se va reduce amprenta de carbon a blocului de locuinţe şi va creşte calitatea vieţii locatarilor.

Valoarea totală eligibilă a contractului este de 863.751,20 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă solicitată reprezintă 518.250,72 lei. Durata de implementare a proiectului este de 19 luni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: